Een Ensuite Badkamer: Alles Wat Je Moet Weten

ensuite badkamer

Wie wil er nu niet genieten van de luxe van een ensuite badkamer? Deze badkamer is in opmars en steeds meer mensen kiezen ervoor om één in hun huis te hebben. Maar wat is een ensuite badkamer nu precies? En waar moet je allemaal aan denken als je er één wilt laten installeren? In dit artikel lees je alles over ensuite badkamers: wat ze zijn, hoe ze eruitzien en voor welke situaties ze geschikt zijn.

Wil jij ook dat hotelgevoel ervaren om meer proeven van een vrijstaand bad? Lees dan snel deze blog en kwijt ook een luxe gevoel in jouw huis

Betekenis ensuite badkamer

Stel, je bent net wakker geworden en je hebt een fijne douche nodig om wakker te worden. Je loopt naar de ensuite badkamer die grenst aan je slaapkamer en ziet een luxe badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Klinkt toch heerlijk? Dit is wat ensuite betekent: dat de badkamer direct grenst aan een andere kamer in huis. De meeste ensuite badkamers zijn te vinden in luxe hotels, maar steeds vaker komen ze ook in privéhuizen voor.

Dit soort badkamers zijn niet alleen heel fijn om te hebben, maar ze zijn ook mooi om naar te kijken. De meeste ensuite badkamers zijn voorzien van luxe materialen en sfeervolle verlichting. Het is dus niet alleen een plek om te douchen of te baden, maar ook een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen.

Denk ook eens aan mooie sierlijsten voor je muur. We hebben hier eerder een leuke blog over geschreven

En suite vrijstaand bad

Luxe: maar plan vooraf

Als je erover denkt om een ensuite badkamer in huis te nemen, is het belangrijk om goed na te denken over de ruimte die je ervoor hebt. Een en suite  kost namelijk wat meer ruimte dan een normale badkamer, omdat je er een extra toilet en douche bij moet plaatsen. Daarnaast is het ook belangrijk om te overleggen met een professional, zodat je zeker weet dat alles goed geïnstalleerd wordt.

Een vrijstaand bad

Als je een en suite badkamer wilt, is het ook een goed idee om een vrijstaand bad te nemen. Dit geeft de ruimte een luxe uitstraling en je kunt er heerlijk in relaxen. Deze is wel wat duurder dan een normaal bad, dus houd hier rekening mee als je een budget hebt.

Een vrijstaand model is niet alleen heel mooi om naar te kijken, maar het biedt ook veel voordelen. Zo is een vrijstaand model groter dan een normaal bad, waardoor je er lekker in kunt relaxen. Daarnaast is het ook makkelijker om schoon te maken, omdat je er alle hoekjes en kantjes bij kunt bereiken.

Voorbeelden en inspiratie

Als je inspiratie wilt opdoen voor ensuite badkamers, kun je een kijkje nemen op internet of in magazines. Er zijn veel voorbeelden te vinden van mooie en suite badkamers, dus je hebt genoeg keuze. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende voorbeelden:

Aandachtspunten

Als je een ensuite badkamer in huis wilt nemen, is het belangrijk om de volgende aandachtspunten te houden:

  • Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt. Een ensuite badkamer kost namelijk wat meer ruimte dan een normale badkamer.
  • Overleg met een professional, zodat je zeker weet dat alles goed geïnstalleerd wordt.
  • Kies voor een vrijstaand model bad, omdat dit luxe uitstraling geeft aan de ruimte en je en-suite badkamer.
  • Kies altijd voor een glazen wand van je douche voor een ruimtelijk gevoel
  • Heb je ook al gedacht aan een walk in closet, dit past goed bij een en-suite badkamer en een eigentijdse uitstraling.
  • Welke vloertegels leg je op vloer, kies altijd voor een rustige tegel voor de mooiste en-suite badkemr

Geen toilet of douche bij het raam

Als je een ensuite badkamer wilt, is het niet verstandig om het toilet of de douche bij het raam te plaatsen. Dit is namelijk niet erg hygiënisch en je wilt toch dat alles in je badkamer schoon blijft? Kies liever voor een plek in de hoek van de kamer, zodat je er makkelijk bij kunt.

Vochtafvoer in een ensuite badkamer

Een ander aandachtspunt bij het maken van een ensuite badkamer, is de vochtafvoer. Dit is namelijk iets waar je goed over na moet denken, omdat een ensuite badkamer vaak vochtiger is dan een normale badkamer. Zorg ervoor dat de vochtafvoer goed werkt, zodat je ensuite badkamer schoon blijft en je er lekker in kunt relaxen.

Als je en suite badkamer vochtiger is, is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede afzuiging. Dit voorkomt dat er vieze luchtjes in de kamer blijven hangen en zorgt ervoor dat je ensuite badkamer lekker fris blijft.

Het is en blijf een open badkamer en schone lucht is belangrijk. Continue leven met vochtige lucht is niet verstandig. Heb je geen mechanisch ventilatiesysteem? Dan is luchten via een raam erg belangrijk. Er zijn daarnaast meerdere soorten afzuiging te vinden als je geen raam open wil zetten. 

en suite luxe gevoel

Afschot in een badkamer

Last but not least is het belangrijk om te zorgen voor een goed afschot in je ensuite badkamer. Dit voorkomt dat het water naar beneden loopt en je ensuite badkamer schoon blijft. Zorg ervoor dat het afschot goed werkt, zodat je ensuite badkamer er netjes uitziet en je er lekker in kunt relaxen.

Denk aan je privacy

Als je een en suite badkamer wilt, is het ook belangrijk om na te denken over je privacy. Deze badkamer grenst namelijk aan een andere kamer in huis en je wilt toch niet dat iemand je ziet als je aan het douchen of baden bent? Zorg ervoor dat de badkamer voldoende afgesloten is, zodat je er rustig in kunt relaxen.

Aanbevolen artikelen