Een slimme badkamer inrichten; wat kun je doen?

De badkamer is een kamer waar we minstens twee keer per dag tijd doorbrengen om ons klaar te maken voor de dag, of om naar bed te gaan. Of je nu de dag begint met een verfrissende douche of even tot rust komt in een warm bad na een lange dag werken, de badkamer is een plek waar je je op je gemak wilt voelen. En wat is er nu fijner dan een badkamer die ook nog eens slim is ingericht? In dit artikel geven we je tips en ideeën om jouw badkamer slim in te richten en zo het meeste uit deze ruimte te halen.

Slimme spiegels

Een slimme spiegel van Badkamerplanet kan niet ontbreken in een slimme badkamer. Een slimme spiegel kan bijvoorbeeld voorzien zijn van ingebouwde verlichting, een verwarming om te voorkomen dat de spiegel beslaat en een bluetoothspeaker. Sommige slimme spiegels hebben ook een touchscreen, waarmee je bijvoorbeeld de verlichting en verwarming kunt bedienen, of je favoriete muziek kunt afspelen. Je badkamer ervaring wordt zo echt een stuk beter!

Slimme verlichting

Daarnaast is de juiste verlichting essentieel in de badkamer. Deze verlichting moet eigenlijk functioneel zijn, maar ook sfeervol. Met slimme verlichting kun je de badkamer gemakkelijk aanpassen aan je behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor LED-lampen die je kunt dimmen of voor lampen die je met een afstandsbediening kunt bedienen. Er zijn ook slimme lampen die je kunt bedienen met je stem of met een app op je smartphone. Lekker makkelijk dus!

Slimme verwarming

In de winter wil je natuurlijk dat de badkamer lekker warm is als je erin stapt. Met een slimme verwarming kun je de temperatuur in de badkamer regelen en zelfs programmeren. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de verwarming automatisch aangaat als je opstaat en dat de badkamer warm is als je erin stapt. Sommige slimme thermostaten zijn zelflerend en passen zich aan jouw dagelijkse routine aan.

Slimme douche

Verder hebben de de slimme douche. Met een slimme douche kun je niet alleen water besparen, maar ook nog eens heerlijk douchen. Een slimme douche heeft verschillende functies, zoals het instellen van de gewenste watertemperatuur, het kiezen van een douchestraal en het bepalen van de duur van je douche. Sommige slimme douches hebben zelfs een ingebouwde speaker, zodat je kunt genieten van je favoriete muziek tijdens het douchen.

Slimme opslag

Als laatste heeft een slimme badkamer ook slimme opslagoplossingen. Denk bijvoorbeeld aan planken en lades met ingebouwde verlichting, waardoor je altijd goed zicht hebt op de spullen die je nodig hebt. Of aan een spiegelkast met ingebouwde stopcontacten, zodat je elektrische apparaten zoals een föhn of scheerapparaat altijd bij de hand hebt en deze ook kunt opladen. Met de bovenstaande tips en ideeën kun je jouw badkamer slim inrichten en het meeste uit je badkamer halen. Welke slimme oplossingen kies jij?

Aanbevolen artikelen