3 leuke oplossingen voor mensen zonder groene vingers

Ben je dol op een huis vol groen, maar heb je niet die magische ‘touch’ die nodig is om een plant langer dan een paar dagen in leven te houden? Geen zorgen, je bent niet alleen! Gelukkig zijn er voor iedereen zonder groene vingers handige en leuke oplossingen die jou kunnen helpen alsnog een groene oase te creëren in je huis. Hieronder vind je een paar creatieve manieren om planten in je leven te integreren zonder dat je elke dag met je gieter in de aanslag moet staan, of na een week alweer langs Tuincentrum De Boet moet om een nieuwe plant te kopen.

Onsterfelijke kunstplanten


Het is misschien een beetje valsspelen, maar kunstplanten zijn tegenwoordig zo realistisch dat zelfs de meest fervente plantenliefhebber twee keer moet kijken. Kunstplanten vereisen geen water, geen licht en geen liefde. Ze zijn perfect voor donkere hoeken waar zelfs de meest geharde cactus het loodje legt. En het beste van alles? De planten én kunstbloemen van De Boet zien er het hele jaar door prachtig en levendig uit!


Tips voor een natuurlijke uitstraling: Kies kunstplanten met verschillende tinten groen en verschillende texturen bladeren. Zet ze in een mooie pot en voeg wat aarde of nep mos toe voor een realistisch effect.

Hydroponie planten


Hydroponie is een techniek waarbij planten niet in aarde, maar in water opgroeien. Dit is een geweldige oplossing als je van planten houdt, maar bang bent voor het geven van te veel of te weinig water. Met een hydroponie systeem hoef je slechts een keer per maand of soms nog minder vaak water toe te voegen. Door de transparante vazen kun je precies zien hoeveel water de planten nog hebben. Het grote voordeel hieraan is dat er geen aarde aan te pas komt, en dat betekent ook geen rommel in je huis! Het water biedt een natuurlijke omgeving voor de wortels. Hydroponie planten zijn daarnaast ook nog een echte eyecatcher in je interieur.

Zelf bewaterende plantenpotten


Voor degenen die wel echte planten willen, maar het moeilijk vinden om ze op tijd water te geven, zijn zelf bewaterende potten dé uitkomst. Deze potten hebben een ingebouwd reservoir dat geleidelijk water afgeeft. Dit betekent dat je planten altijd precies genoeg vocht krijgen en jij minder stress hebt over het onderhoud. Daarnaast bespaart het je een hoop tijd en gaat het verzorgen van de planten bijna moeiteloos. Bovendien zorgen ze voor een optimale wateropname, wat helpt bij de groei en gezondheid van je planten.

Het hebben van groene vingers is geen noodzaak om van planten te kunnen genieten. Dus, omarm deze tips, kies de oplossing die bij je past, en haal stressvrij wat groen in huis!

Aanbevolen artikelen