3 populaire tuindecoraties die je in je tuin kunt plaatsen

Een simpele tuin kan er ruim uitzien, maar het kan ook een beetje saai aanvoelen. Daarom kleden veel mensen hun tuinen aan met verschillende dingen, zoals tuindecoraties. Er zijn veel soorten tuindecoraties om uit te kiezen, zoals metalen vogels, waterfonteinen en zelfs tuinkabouters. Je kunt metalen vogels kopen bij metal-animals.com en andere tuindecoraties online kopen. Dus als je hebt besloten om wat decoraties in je tuin te plaatsen, zijn hier de 3 meest populaire opties waar je uit kunt kiezen.

Metalen vogel

De eerste tuindecoratie die op dit moment behoorlijk populair is, is een metalen vogel. Zoals de naam al suggereert, is een metalen vogel een kunstwerk gemaakt van metaal in de vorm van een vogel. Dit soort tuindecoratie is populair geworden vanwege verschillende redenen. Sommige daarvan zijn duurzaamheid, betaalbare prijs en prachtig ontwerp. De diversiteit is echt enorm, denk aan verschillende kleuren, maar ook aan verschillende vogels. Van koolmezen, Vlaamse gaaien tot zwaluwen, de keuze is ruim!

Waterfontein

Al vele jaren worden tuinen opgefleurd met fonteinen. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar creëren ook een rustgevende sfeer. Het geluid van stromend water werkt kalmerend en kan zelfs geluiden zoals verkeer of buren overstemmen. Bovendien maken fonteinen de lucht vochtig, wat gunstig is voor zowel je planten als je huid. Een goed ontworpen fontein kan de eyecatcher van je tuin zijn en je zorgvuldig ingerichte tuin compleet maken. Grote buitenfonteinen zullen het ook zeker goed doen bij bezoek.. Deze aantrekkelijke waterornamenten passen goed in een tuin en maken je tuin een stuk mooier.

Tuinkabouter

Een andere populaire tuindecoratie die je in je tuin kunt plaatsen, is een tuinkabouter. Tuinkabouters zijn al lange tijd populair vanwege verhalen en overtuigingen uit verschillende culturen. Men denkt dat het hebben van tuinkabouters geluk, voorspoed en bescherming brengt. Ook gelooft men dat kabouters helpen om planten gezond te laten groeien. Daarom is het vrij gebruikelijk om tuinkabouters aan te treffen in tuinen door heel Europa. Best interessant feitje, toch? Met al deze ideeën zul je hopelijk wat inspiratie op hebben gedaan voor je eigen tuin. Hoe ga jij je tuin decoreren?

Aanbevolen artikelen