De zomer komt eraan! Zo maak jij je tuin summer-proof 

Met de zomer in aantocht is het tijd om je tuin klaar te maken voor de warme dagen en gezellige avonden. Of je nu een kleine stadstuin hebt of een uitgestrekte achtertuin, er zijn altijd manieren om je buitenruimte op te fleuren en optimaal te benutten. In dit artikel geven we je tips en ideeën om je tuin zomerklaar te maken, zodat je optimaal kunt genieten van het mooie weer.

Planten en bloemen

Een tuin komt pas echt tot leven met mooie planten en bloemen. Kies kleurrijke bloeiers die passen bij het zomerseizoen, zoals lavendel, zonnebloemen en dahlia’s. Maak een plan voor de indeling van je borders en plantenbakken, zodat je een gevarieerd en kleurrijk geheel krijgt. Vergeet ook niet om je hanging baskets op te hangen en te vullen met vrolijke bloemen. Om je planten en bloemen goed te kunnen verzorgen tijdens de zomermaanden, is het handig om emmers te hebben. Deze kun je vullen met water en gebruiken om je planten water te geven. Je kunt ook je emmers bedrukken met een leuke tekst of afbeelding, zodat ze niet alleen functioneel zijn maar ook een persoonlijk tintje krijgen. Zo wordt tuinieren nog leuker!

Tuin opruimen

Voordat je aan de slag gaat met het opknappen van je tuin, is het belangrijk om deze eerst op te ruimen. Verwijder oude plantenresten, onkruid en ander vuil. Maak de borders en plantenbakken schoon en geef het gazon een goede maaibeurt. Zo creëer je een frisse basis voor de rest van de tuinwerkzaamheden. Tijdens het tuinieren is het belangrijk om je handen te beschermen tegen vuil en scherpe takken. Daarom zijn tuinhandschoenen onmisbaar in de tuin. En als je dan toch fashionable wil tuinieren, kun je mooie handschoenen bedrukken met bijvoorbeeld je naam of een leuke print. Zo zal niemand ze per ongeluk meenemen en heb je ook nog eens trendy accessoires!

Terras en tuinmeubelen

Een gezellig terras met comfortabele tuinmeubelen is onmisbaar in de zomer. Maak je terras schoon en fris op door de tegels te schrobben en eventuele groene aanslag te verwijderen. Controleer je tuinmeubelen op eventuele beschadigingen en geef ze een opfrisbeurt met een likje verf of nieuwe kussens. Creëer een knusse zithoek met een parasol of zonnescherm voor de nodige schaduw op warme dagen.

Verlichting en sfeer

Om ook ’s avonds van je tuin te kunnen genieten, is goede verlichting essentieel. Kies voor sfeervolle tuinlampen, lantaarns of lichtslingers om je tuin een gezellige uitstraling te geven. Overweeg ook het plaatsen van kaarsen of fakkels voor een romantische sfeer. Met de juiste verlichting kun je tot in de late uurtjes buiten blijven zitten en genieten van de zwoele zomeravonden, het ultieme zomergevoel!

Aanbevolen artikelen