Grootste tuincentrum Nederland

Grootste tuincentrum

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een dagje tuincentrum als uitje. Goede keuze, want je kunt je er uren vermaken en ook nog eens wat eten en drinken. Ook met slecht weer kan je uitstapje doorgaan. Uiteraard is het in het voorjaar en in de zomer altijd een drukke periode in een tuincentrum. Ook in de winter is het heel leuk om deze te bezoeken. Weet jij dat grote tuincentra ook altijd mooie kerstmarkten hebben? Hier een overzicht van de grote tuincentra in Nederland.

Tuincentrum het Oosten

In Aalsmeer vind je het grootste tuincentrum van Nederland. Dit is tuincentrum het Oosten. Als je ergens in de buurt van Amsterdam woont dan is het zeker een aanrader om eens naar toe te gaan. De winkeloppervlakte is meer dan 80.000 vierkante meter. Je vindt hier naast allerlei planten en artikelen voor de tuin ook mooie accessoires voor het decoreren van je huis. Als je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen zit je hier ook goed. Het assortiment tuinmeubilair beslaat 10.000 vierkante meter. Het tuincafé is een goede plek voor wat rust. De kinderen kunnen dan even lekker spelen in de indoor speeltuin.

Eurofleur

In het midden van het land is tuincentrum Eurofleur in Leusden degene met het meeste vierkante meters. Dit tuin en planten centrum heeft een winkeloppervlakte van 20.000 vierkante meter. Naast een uitgebreid assortiment aan planten en bloemen vind je hier ook tuinmeubelen en ontzettend veel producten voor huisdieren. Deze vestiging heeft ook een dierenspeciaalzaak.

Oosterik

In de provincie Overijssel, in Denekamp, is tuincentrum Oosterik. Met een winkeloppervlakte van 50.000 vierkante meter heeft dit tuincentrum ook een behoorlijke afmeting. In dit centrum verkopen ze bijna geen lifestyleproducten. Wel verkopen ze zaden en bollen uit hun eigen kwekerij. Deze winkel is dus een aanraden voor de mensen met groene vingers.

de Florahoek

In het noorden van het land, in Hardegarijp, vind je tuincentrum de Florahoek. Dit is vlakbij Leeuwarden. Hier is alles voor je tuin te vinden. Met een bezoekje aan dit tuin en planten centrum ben je echt een dagje uit. Het is namelijk aangelegd als een groot park.

Leurs

In het zuiden van het land, in Venlo, is tuincentrum Leurs leuk om te bezoeken. Naast het uitgebreide assortiment aan tuinartikelen is hier een heel gezellig tuinrestaurant waar je lekker kunt eten.

de Evenaar

Wil je ideeën opdoen voor een bijzondere tuin? Bezoek dan zeker eens de Evenaar in Etten-Leur. Hier vind je alles voor exotische tuinen. Allerlei soorten palmen en bamboes. Ze hebben ook van alles voor het creëren van een oosterse sfeer in huis. In deze shop kun je zeker leuke ideeën opdoen. Ook kun je er heerlijk wandelen door hun mooie bamboetuin. Je kunt het tuincentrum gemakkelijk vinden. Vanaf de snelweg zie je de grote Boeddha beelden al.

Mensen in tuincentrum

Tuinland

Tuinland vind je in Groningen. Dit tuincentrum bestaat al 100 jaar. Hier vind je naast tuinplanten en kamerplanten veel accessoires. Je kunt er ook terecht voor prachtige boeketten en producten voor je huisdieren. Lukt het niet om helemaal naar Groningen te reizen? Tuinland heeft ook een webwinkel. Hier kun je gemakkelijk zelfs kamerplanten kopen.

Borghuis

In Overijssel is Borghuis een plek om zeker te bezoeken. Hier vind je mooie planten, meubels en accessoires. Ook is het mogelijk om workshops te volgen om van alles over tuinieren te leren.

Is jouw tuin al winterklaar? Soms weet je niet hoe je een tuinklus moet aanpakken. Ook dan is het goed om een tuincentrum te bezoeken. Daar kunnen ze je namelijk over alles adviseren. Of het nu gaat over grote klussen in de achtertuin, een moestuin aanleggen of de verzorging van tuin- en kamerplanten.

Aanbevolen artikelen