Tuinmeubelen trends 2024: stijlvol genieten in je tuin

Op het moment dat de eerste warme dagen van het jaar een feit zijn, vertoef je het liefst de hele dag in je tuin. Misschien geniet je er graag van een goed boek of een flinke dosis vitamine D. Het is dan wel zo fijn om te weten dat je tuin helemaal op orde is. Heb je daarom het huidige meubilair een keer goed bekeken? Misschien zijn de meubels na vele jaren gebruik een keer toe aan vervanging of je smaak is in de loop van de tijd flink veranderd. In beide gevallen is het de hoogste tijd om de indeling van de tuin een keer goed aan te gaan pakken. Meer weten? Wat de grootste trends van dit moment zijn, lees je in dit artikel.

Kies voor meubels in de tuin in pure en natuurlijke materialen 

Als je nieuw meubilair gaat kopen – zoals een erg fijne loungestoel in de tuin – dan valt het je al snel op dat er vaak gebruik wordt gemaakt van pure en natuurlijke materialen. En dat is ook helemaal niet zo gek, want dit is een van de grootste trends van dit moment. De materialen sluiten haarfijn aan op verschillende soorten woonstijlen en het heeft een erg tijdloos karakter. Hierdoor ziet het meubilair in de tuin er op lange termijn nog steeds even goed uit.

Werk met neutrale en aardse tinten 

Je geniet natuurlijk het liefste zo lang mogelijk van het nieuwe ontwerp van de tuin. En daarom is het ook meer dan logisch dat je het ontwerp zo tijdloos mogelijk wilt houden. Maak je bijvoorbeeld de keuze voor een prachtige en erg handige tuinset 4 personen? Probeer dan altijd om te werken met neutrale en aardse tinten. Want of je nu een tuin in een klassieke, moderne, industriële of Wabi Sabi stijl hebt. In alle gevallen komen deze kleuren erg goed tot hun recht. Heb je op dit moment al een bepaald idee voor de kleuren die je graag terug wilt laten komen bij jou in de tuin? 

Creëer erg veel sfeer door de meubels aan te kleden met gezellige accessoires 

De volgende stap? Dat is het uitzoeken van een aantal sfeervolle accessoires voor in de tuin. Dit is namelijk de kers op de taart en het maakt het totaalplaatje helemaal compleet. Ook kun je de door jou gewenste stijl voor in de tuin nét even wat beter benadrukken. 

Aanbevolen artikelen