5 tips om je woonkamer klaar te maken voor de volgende voetbalwedstrijd

Wat voor wedstrijd het ook is, voetbal is het leukst wanneer je samen met vrienden en familie kijkt. Gaan jullie de volgende wedstrijd bij jou thuis kijken? Dan zijn er een aantal dingen die je moet doen om jouw woonkamer om te bouwen tot de perfecte plek om van de volgende wedstrijd te genieten!

Versier je woonkamer

Je hoeft natuurlijk niet alles uit de kast te halen, maar het is altijd leuk om de woonkamer een beetje te maken in de sfeer van je favoriete voetbalclub. Ga je Ajax kijken? Vergeet dan niet wat vlaggetjes en posters op te hangen, en zorg dat je wat rode decoratie hebt. Denk aan rood servies of rode kussentjes of plaids op de bank. Maak ook gebruik van sfeervol licht om een gezellige sfeer te creëren, bijvoorbeeld met een gekleurde lamp in de kleur van jouw club. Haal wat vlaggetjes in huis, t-shirts en sjaals van de club en schmink je wangen met de kleuren van de club. Zo krijg je pas echt de sfeer in huis!

Hang de tv goed op

Iedereen moet natuurlijk goed kunnen zien en daarom is het een idee om je tv aan de muur te hangen. Heb je dat nog niet gedaan? Hier zijn een paar stappen. Kies de juiste muurbeugel die past bij wat je nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld draaibare en elektrische beugels voor de beste kijkhoek. Daarna kies je het juiste bevestigingsmateriaal voor je type muur, zoals steen, gipsplaat of beton. Maak de tv beugel goed vast volgens de handleiding en check of alles stevig zit. Zo kun je straks lekker tv kijken, wetende dat je tv stevig en veilig aan de muur hangt.

Creëer het beste geluid

Een soundbar is ideaal voor sportwedstrijden; zo lijkt het net alsof je zelf in het stadion zit. Als je ook achterluidsprekers toevoegt, komt het geluid van alle kanten en zit je echt midden in de actie. Met een soundbar en een aparte subwoofer voel je de diepe bassen en het gejuich en de actie op het veld klinken super intens. Kies voor een complete set met soundbar, subwoofer en achterluidsprekers voor het ultieme thuisbioscoop gevoel bij elke wedstrijd.

Maak ruimte om te praten

Voetbal is leuker om samen te kijken met vrienden en familie, dus zorg ook dat je woonkamer zo ingericht is dat je samen kan praten en juichen. Zet de stoelen dus niet als een soort bioscoop voor de tv, maar in een meer ronde vorm. Houd ook rekening met het geluid van de tv, het moet namelijk niet storend zijn wanneer je met het bezoek wilt praten.

Wedstrijdvoorspellingen

Wil je het wat spannender maken? Zorg dan dat je een kleine wedstrijdvoorspelling organiseert voor je gasten. Laat je gasten voorspellingen doen over de uitslag, de doelpuntenmakers en gele kaarten, en beloon de winnaar met een kleine prijs. Ben je niet zo van de voorspellingen? Dan kan je het kijken van de wedstrijd ook interactief maken door een kleine pubquiz over voetbal te spelen tijdens de rust. Je kunt ook tijdens de rust zelf een bal pakken en even in de tuin een wedstrijdje doen, of een voetbaltafel neerzetten.

Aanbevolen artikelen