5 tips voor het uitkiezen van een nieuwe eetkamerstoel

Ben jij op zoek naar een nieuwe eetkamerstoel, dan is het goed om even bij die beslissing stil te staan. Een nieuwe stoel koop je niet zomaar en je wilt niet alleen een functionele stoel kopen, maar ook een praktische stoel. Daarbij mag hij niet te duur zijn en wil je natuurlijk dat de stoel goed past bij je interieur en bestaande meubilair. De onderstaande 5 tips helpen je bij het uitkiezen van de beste eetkamerstoel voor jou.

  1. Een eetkamerstoel die past

Vooral als je al een eettafel hebt, is het belangrijk dat je stoel daaronder past. En niet alle eettafels zijn even hoog. Daarbij zal een stoel met leuningen vaker niet passen dan een stoel zonder leuningen. Vergeet dus niet om de hoogte van je eetkamerstoel af te stemmen met de hoogte van je tafel en dat je er comfortabel aan kunt zitten. Het laatste wat je wilt is een stoel kopen en er thuis achter komen dat deze te laag te hoog is.

  1. Een stoel die wasbaar is

Hoe netjes je ook eet, eetkamerstoelen bevinden zich nu eenmaal op een plek waar ze gemakkelijk vies kunnen worden. Een glas drinken dat wordt omgegooid, een hap eten die van je lepel valt voor je het in je mond kunt doen of een spetterende tomaat; dit zijn allemaal situaties die niet expres plaatsvinden, maar die je stoelen wel vuil kunnen maken. Kies daarom altijd voor een eetkamerstoel die je kunt afnemen. Heeft deze kussens of stof, zorg er dan voor dat deze stof gewassen kan worden.

  1. Kies voor wieltjes in een kleine ruimte

Is je eetkamer aan de kleine kant, dan gebruik je misschien een andere opstelling voor je gezin dan wanneer er mensen bij je op bezoek zijn. Wil je je kamer gemakkelijk kunnen veranderen, dan is het verstandig om een eetkamerstoel met wieltjes te kiezen. Deze verplaats je wanneer je wilt en zal dan ook geen krassen op de vloer veroorzaken. Als je stoelen een permanente plek hebben, dan zijn wieltjes niet nodig. De keuze voor wieltjes of niet is ook een die bepaald wordt door smaak.

  1. Armleuningen voor als je van na-tafelen houdt

Eetkamerstoelen met armleuningen zijn comfortabeler als je na het eten achteruit gaat zitten en je maaltijd even laat zakken. Ze zijn lastiger onder de tafel te schuiven en het is ook lastiger om er in en er uit te stappen. Als jij iemand bent met een druk leven die vaak even snel een maaltijd naar binnen werkt, dan is een eetkamerstoel zonder leuningen veel praktischer. Houd je er juist van om lekker te blijven zitten na het eten, met een koffie of een drankje, nog even te kletsen of gewoon uit te buiken, dan zijn stoelen met leuningen een stuk comfortabeler.

  1. Koop je eetkamerstoel online

De beste plek om jouw eetkamerstoel te kopen is bij de MeubelBaas webwinkel. De prijzen zijn lager, het assortiment is groter en je vindt daar vast wat je zoekt.

Aanbevolen artikelen