Alles over overzetplinten

Je kunt elke vloer prachtig afwerken door het plaatsen van mooie overzetplinten. Het aanbod aan soorten en kleuren plinten is zeer uitgebreid, waardoor je zeker weet dat je voor elk soort interieur wel een bijpassende overzetplint zult vinden. Lees verder als je alles te weten wilt komen over plinten en de belangrijke zaken die hier allemaal bij komen kijken.

Wat zijn overzetplinten?

Overzetplinten, ook wel renovatieplinten genoemd, zijn holle plinten die gebruikt worden op moment dat het moeilijk is om oude plinten te verwijderen voordat je nieuwe plinten laat plaatsen. Om de vloer of de muur niet te beschadigen, worden deze plinten tijdens renovaties en bouwprojecten geplaatst. plinten worden ook gebruikt als je een ouder huis hebt gekocht en je huis wilt opknappen op een voordelige manier. 

Waarom kiezen voor overzetplinten?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor overzetplinten. De meest populaire redenen worden hieronder omschreven:

  • Het interieur van je huis krijgt een chique uitstraling.
  • De muren en de vloer in huis blijft optimaal beschermd.
  • Je kunt deze plinten in allerlei kleuren en maten kopen.
  • Deze plinten zijn niet duur en gemakkelijk zelf te plaatsen.
  • Je kunt een oudere versleten woning goedkoop opknappen.
  • Je kunt kabels gemakkelijk wegwerken achter de plinten.
  • Je kunt de plinten overschilderen in elke gewenste kleur.

De verschillende soorten van deze plintsoort

Je kunt overzetplinten vinden in allerlei soorten, maten en kleuren. Welke soort plint je kiest, hangt puur af van je eigen wensen, je smaak en je budget. Er zijn sierlijke plinten, strakke plinten, plinten met een klassieke uitstraling, standaard plinten, plinten met een moderne look en nog veel meer. Dit betekent dat het niet moeilijk is om de ideale kleur en soort plint te vinden voor het interieur van je woning en je woonstijl.

Eerst de maat opnemen

Als je de aanschaf aan wilt gaan, dan is de allereerste stap het opnemen van de maat van de huidige plinten. De overzetplinten die al aanwezig zijn moeten namelijk precies onder de nieuwe plinten passen. Dit maakt het cruciaal om te kiezen voor een geschikte soort overzetplint en om de juiste maten te gebruiken. Wil je ook snoeren en dergelijke onopvallend wegwerken, dan is het slim om extra ruimte over te houden als je de plinten gaat plaatsen. 

Vraag naar de kosten

Ook de kosten van de overzetplinten die je gaat aanschaffen is van uiterst belang. Je wilt namelijk weten waar je voor gaat betalen. Je betaalt gemiddeld € 4 tot € 10 per meter als je voor plinten kiest, maar de exacte hoogte van de kosten worden uiteindelijk bepaald door zaken zoals de soort overzetplint, de afmetingen en het aantal meters.

Hulp nodig met kiezen?

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen de verschillende soorten overzetplinten? De keuze tussen het aantal soorten plinten is zo groot dat je de bomen niet door het bos heen ziet, maar door een expert in te schakelen kan je voorzien worden van advies over de ideale keuzes. Zo weet je zeker dat je de juiste overzetplint koopt.

Aanbevolen artikelen