Creëer een frisse look met lichtgekleurde keukens

Een lichte keuken is een tijdloze keuze die een gevoel van rust, ruimtelijkheid en frisheid toevoegt. Dit werkt heel goed in kleine ruimtes, maar staat ook erg mooi in een grote woonkeuken. In dit artikel verkennen we verschillende lichte keukenstijlen die zorgen voor een lichte en uitnodigende sfeer. Welke stijl zou jij toepassen in je eigen keuken?

1. Moderne en tijdloze keuken

Een moderne lichte keuken is tijdloos door zijn strakke lijnen en verfijnde details. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit, glanzende oppervlakken en inbouwapparatuur. Slimme opbergsystemen zorgen ervoor dat de keukenruimte netjes blijft zonder afbreuk te doen aan de moderne look. Om toch wat meer sfeer toe te voegen aan een witte keuken, kun je een warme vloersoort uitkiezen of de strakke keukenkastjes combineren met een interessant aanrechtblad. Bijvoorbeeld in een beigetint of juist met een interessante textuur. Doe inspiratie op in de showroom van Ekelhoff keukens en laat je direct adviseren door een van de specialisten. Er staan maar liefst 200 ingerichte showroomkeukens klaar om alle mogelijkheden met eigen ogen te kunnen zien.

2. Lichte landelijke charme

Een lichte keuken in landelijke stijl combineert traditionele elementen met een luchtige sfeer. Keukenkastjes in gebroken wit, natuurstenen werkbladen en robuuste houten accenten zorgen voor een gezellig geheel. Ook hout met een whitewash is een gave optie voor deze stijl. Wil je nog wat meer persoonlijkheid toevoegen? Kies dan voor wandtegeltjes met een landelijke print.

3. Scandinavische eenvoud

Natuurlijk mag de Scandinavische keuken niet ontbreken in dit rijtje. Deze stijl staat bekend om zijn eenvoud en het gebruik van natuurlijke materialen. De basis van de keuken is erg licht (meestal wit) en wordt gemixt met elementen van licht hout. Hierdoor oogt de keuken wat warmer, zonder het lichte en ruimtelijke effect te verliezen. In vergelijking met een lichte landelijke keuken is de Scandinavische stijl wat strakker en eleganter.

4. Minimalistisch met marmer

Voor liefhebbers van een chique en luxueuze stijl is marmer een perfecte keuze. Een lichte keuken met witte marmeren accenten zorgt voor een prachtig resultaat. Ga bijvoorbeeld voor een marmeren aanrechtblad, een wandpaneel of een leuk barretje met marmer look.

5. Speels met pasteltinten

Wil je toch wat meer kleur toevoegen aan je lichte keuken? Overweeg dan om speelse pasteltinten te gebruiken. Kleuren zoals zachtroze, babyblauw en mintgroen kunnen en subtiel contrast vormen tegenover alle witte elementen. Breng de pastelkleuren aan op de muren of pak uit met keukenkastjes in een verrassende tint. Houd de rest van de keuken rustig zodat het geheel lekker fris blijft.

Aanbevolen artikelen