De laatste trends op het gebied van keukens 

Kies tussen een L-vormige keuken, een keuken met of zonder kookeiland, een parallelle opstelling en een keuken in U-vorm. De mogelijkheden op het gebied van keukens zijn tegenwoordig enorm. Niet alleen wordt een breed scala aan keukenopstellingen geboden; kies ook uit tal van kleuren en materialen bij het ontwerpen van je nieuwe keuken. De volgende stap is het maken van een selectie uit de brede diversiteit aan keukenapparaten. Ga je voor een combi- of stoomoven? Neem je een kraan die kokend water levert, of toch de klassieke mengkraan? Al deze keuzes maken het best lastig om tot een weloverwogen ontwerp te komen. Bekijk online de laatste trends op het gebied van keukens om inspiratie op te doen! Dit artikel zet ze voor je op een rijtje. 

Tip: bekijk ook eens een website van verschillende keukenzaken. Dit geeft je een goed beeld van hetgeen er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Welke van de combinaties van kleuren en materialen uit hun ontwerpen spreken jou aan? 

Kies voor een warme, sfeervolle houten keuken 

Populair is onder meer de houten keuken. Dit model keuken sluit op verschillende trends aan. Zo kiest men tegenwoordig steeds vaker voor het gebruik van natuurlijke, warme kleuren en materialen. Ook het duurzame karakter van een houten keuken maakt deze stijl populair bij huishoudens. Naast de houten keuken wordt de zandkleurige of olijfgroene keuken steeds vaker gekozen. Het zijn kleuren die rust en kalmte uitstralen. Precies hetgeen je in de keuken zoekt, wanneer je er de dag vroeg in de ochtend begint. Combineer een dergelijke keuken met een landelijke, moderne of bijvoorbeeld industriële interieurstijl. 

Combineer deze zachte, rustige kleuren en materialen met greeploze keukenkasten. Het vermindert het aantal prikkels in deze ruimte en is een van de andere keukentrends van dit moment.  

Luxe kookplaten op inductie en heetwaterkranen 

Moderne keukens worden steeds vaker voorzien van verschillende luxe apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een kookplaat op inductie, voorzien van een eigen afzuigsysteem. De vervelende kookgeurtjes die vrijkomen, zeker bij bijvoorbeeld de bereiding van vis, worden door het afzuigsysteem weggezogen. Het systeem bevat een filter dat de nare geurtjes uit de lucht opneemt. Vervolgens stroomt de gezuiverde lucht terug de keuken in. 

Het voordeel van zo’n moderne kookplaat is onder meer dat je geen losse afzuigkap nodig hebt. De keuken oogt als gevolg daarvan ruimtelijker. Vergelijkbaar is het gebruik van een heetwaterkraan. Zo’n kraan maakt de losse waterkoker op het aanrechtblad overbodig. 

Aanbevolen artikelen