Het inrichten van de hal: tips

De hal is de plek waar je mensen ontvangt en dat betekent dat dit de eerste plek is die de mensen te zien krijgen van jouw woning. Een hal die de gasten omarmt en een warm welkom biedt, is dan ook hetgeen wat veel mensen willen creëren. Wil jij dit ook creëren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben een aantal tips voor je hoe je jouw hal kunt inrichten.

Tip 1: Besteed aandacht aan de trap

In veel huizen staat de trap in de hal. De trap mag dus ook zeker een blikvanger worden van de hal. Als de trap op dit moment niet aan jouw wensen voldoet, is het een goede tip om de trap een keertje aan te pakken. Je kunt een nieuwe trap kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een trap voor je op maat te laten maken. Zo wordt er een maatwerk trap gemaakt die volledig voldoet aan jouw wensenlijstje, maar die natuurlijk ook naadloos past in de ruimte. Met een mooie, stijlvolle trap voelt jouw hal meteen al heel anders aan.

Tip 2: Maak het niet te druk

Een hal is over het algemeen niet een hele grote ruimte. Misschien ben je geneigd om allerlei prullaria neer te zetten in de hal, om zo een gezellig sfeertje te creëren. Toch is het een goede tip om de hal niet té druk te maken. Aangezien het vaak al een kleine ruimte is, kun je het juist nog kleiner laten ogen als je het propvol zet. Zorg er dus voor dat je het rustig houdt.

Tip 3: Kleurtje op de muur

Witte muren in de hal: dat wordt niet per se het warme welkom dat jij voor ogen hebt. Het is daarom een goede tip om een kleurtje op de muren in de hal te geven. Denk aan een kleur die je ook hebt doorgevoerd in de rest van het huis, of denk juist out of the box en kies voor een totaal andere kleur. Je kunt er ook voor kiezen om de deuren en kozijnen mee te verven in dezelfde kleur voor een ton sur ton-effect, of juist in een andere tint. Een kleurtje zal veel wonderen doen.

Tip 4: De finishing touches

We benoemden net dat te veel accessoires de hal druk kunnen maken, maar een handjevol accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een plankje aan de muur met windlichten, of een mooi schilderij. Zorg er in ieder geval wel voor dat er genoeg ruimte overblijft voor de praktische zaken, zoals de kapstok en het schoenenrek.

Aanbevolen artikelen