Het juiste fotobehang kiezen

Met fotobehang kun je een ruimte helemaal omtoveren. Het is verkrijgbaar in enorm veel verschillende uitvoeringen, dus voor ieder wat wils. Maar door deze enorme berg aan mogelijkheden kan je soms ook door de bomen het bos niet meer zien. Om je te helpen beslissen welk fotobehang het meest geschikt is voor jouw woning geef ik je in deze blog enkele tips.

De juiste afbeelding

Het voordeel van fotobehang met één grote afbeelding is dat meteen alle aandacht op één punt wordt gevestigd, wat een eyecatcher creëert. Hiermee wordt de ruimte een stuk rustiger. Qua designs van fotobehang zijn er enorm veel mogelijkheden. Zo zijn er abstracte, moderne afbeeldingen, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor iets romantisch. Waar jij voor gaat, is natuurlijk afhankelijk van wat bij de rest van je interieur past. Als je tussen de standaard opties toch geen geschikte kandidaat kan vinden, kun je er ook voor kiezen om je eigen foto op behang te laten afdrukken.

Of toch een patroon?

Je kunt natuurlijk ook voor kiezen voor fotobehang met een doorlopend patroon. Hier kan je het beste voor kiezen wanneer er veel meubels tegen de desbetreffende muur aan staan. Een patroon blijft dan gewoon zichtbaar, maar een fotobehang met afbeelding zou erdoor verstoord worden. Ook op té kleine muren zal fotobehang met één afbeelding niet goed tot zijn recht komen en kan je beter gaan voor een patroontje.

Eén of meerdere muren behangen?

Ook dien je te beslissen of je meerdere muren wil voorzien van fotobehang of dat je je beperkt tot één muur. Vaak is het niet verstandig om meer dan één muur te behangen wanneer de print van het behang erg aanwezig is, bijvoorbeeld een drukke jungleprint met een kakofonie aan verschillende bladeren en dieren. Dan worden de muren al gauw té druk en dat geeft de ruimte een chaotische uitstraling.

Aanbevolen artikelen