Het voordeel van kiezen voor maatwerk paneeldeuren voor een kast

Stel je hebt net een huis gekocht. Dan is de kans groot dat je er het een en ander aan wilt veranderen om het meer jouw ding te laten zijn. Je wilt jouw smaak en ideeën er in laten terug komen. Dat is ook logisch.

Wat ook kan is dat je bijvoorbeeld al tien jaar in je huis woont en er verschillende zaken wat slijtage beginnen te laten zien. Zoals bijvoorbeeld de keukenkastjes. Deze zijn vaak een eerste signaal dat er al een aantal jaren is geleefd in een huis. Of wat te denken van de paneeldeuren. De klinken beginnen wat speling te vertonen en ook de sluiting is niet meer wat het geweest is.

Een ander veel gebruikt onderdeel in huizen zijn de kasten. De kledingkasten en de opbergkasten worden natuurlijk ook dagelijks gebruikt en open en dicht gedaan.

Komen bovenstaande verschijnselen naar voren in jouw huis? Dan is het wellicht tijd om een en ander aan te pakken. Het is sowieso beter om dit soort zaken die aan het licht komen geleidelijk aan alvast aan te pakken. Als je langer wacht, wordt de ‘schade’ alleen maar groter en komen er alleen maar meer en meer dingen bij. Dan wordt de kostenpost ineens wel heel hoog. Het is beter om dit te spreiden.

Paneeldeuren voor kast


Uit bovengenoemde voorbeelden willen we bij deze even de kastdeuren behandelen.
Stel dat je hebt besloten dat je nu echt iets wilt doen aan deze kastdeuren dan zijn er verschillende opties.

De in onze ogen beste tip is om te werken met maatwerk paneeldeuren. Je kunt de afmetingen die je nodig bent voor de deuren exact opgeven en dan worden ze keurig voor je gemaakt. Hierbij heb je natuurlijk ook inbreng en maak jij de keuze wat betreft de kleur en vormgeving. Wil je een vlakke kast, of moet er een motiefje in komen? Of vindt je een spiegel wel praktisch op de paneeldeur? Dit kan allemaal.

Stel je hebt nu een kast toch op de grond en hebt hier openslaande deuren in. Dan kun je eens denken aan maatwerk paneeldeuren die voor elkaar langs schuiven. Je bent dan niet de ruimte kwijt van het naar binnen openslaan van de deuren.

En de bovengenoemde spiegel kan prima op een schuivende deur. Dit is zelfs ideaal. Als je dan een mooie lange deur voor de kast hebt met een spiegel er op kun je goed zien hoe kleding bij jezelf zit bijvoorbeeld. Als je er dan nog wat licht spotjes aan toevoegt bovenaan de kast, dan ben je helemaal klaar.

Bron: 123kasten

Meer leuke blogs zoals deze over sierlijsten

Aanbevolen artikelen