Hoe kan ik mijn raamdecoratie op maat bestellen?

Wanneer je een huis gekocht hebt, kun je overwegen om raamdecoratie op maat te bestellen. Dit is een investering, want het kost wat meer geld dan standaard raamdecoratie kopen. Toch is het de moeite waard, want op deze manier past de decoratie precies in het interieur en zal het goed aansluiten op het raam. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van raamdecoratie op maat en hoe het proces gaat. 

Waarom op maat? 

Wanneer je een standaard raamdecoratie kiest, is er beperkte keuze. De kleur is misschien niet precies wat je wilde en de vorm zal waarschijnlijk niet compleet aansluiten op het raam. Bij raamdecoratie op maat kun je alles zelf kiezen. Van de vorm, tot het materiaal, tot de kleur. Je kunt het geheel kiezen op basis van jouw smaak. Zo kun je beetje bij beetje jouw huis perfectioneren en een luxe uitstraling geven. 

Wat voor soort? 

De meest gebruikte raamdecoratie zijn natuurlijk gordijnen, maar ook hieronder vallen verschillende soorten met verschillende kleuren, printen, maten en diktes. Inbetween gordijnen zijn dunne gordijnen die inkijk voorkomen, maar wel genoeg zonlicht binnenlaten. Rolgordijnen zijn vooral populair in de keuken, vanwege de weinige ruimte die ze innemen. Daarnaast heb je vouwgordijnen, plissé gordijnen, houten jaloezieën, en lamellen. 

Het proces

Aan te raden is om hulp in te schakelen van een professional. Deze helpt jou met het opmeten van de ramen en het ophangen en monteren van de raamdecoratie. Je kunt ook zelf alles opmeten en ophangen, maar dan bestaat wel de kans dat je een foutje maakt. Dit is zonde van de investering die je doet. Vergeet ook niet om van tevoren staaltjes aan te vragen. Hiermee kun je van tevoren bekijken of het materiaal en de kleur goed staat in jouw huis. Achteraf is het onderhoud belangrijk. Ga voorzichtig om met de raamdecoratie en zoek af en toe online naar raamdecoratie of horren schoonmaak tips of tips voor het onderhoud van jouw specifieke decoratie.

Aanbevolen artikelen