Inspirerende tips voor het inrichten van een open kast

Een open kast in je interieur kan een prachtige toevoeging zijn, echter kan het wel een uitdaging zijn om een open kast op de juiste manier in te richten. Wat je vaak ziet is dat een open kast door een onjuiste indeling rommelig oogt en hierdoor komt de kast totaal niet tot z’n recht, dit is erg zonde. Gelukkig zijn er een aantal handige tips die je kunt toepassen, waardoor je kast juist een plek wordt waar je blij van wordt.

Bepaal wat er in de kast moet

Heb je een open kast en ben je niet tevreden over de huidige indeling, haal alles uit de kast en bekijk wat je graag wilt houden voor in de kast. Wees heel kritisch en zorg dat je de mooiste items uitkiest voor de kast. Veel losse en kleine prullaria maken een open kast heel gauw rommelig, weg ermee! Je kunt ook kiezen voor een bepaald thema, zet de open kast bijvoorbeeld vol met mooie persoonlijke herinneringen of tentoonstel een verzameling.

Stem kleur en stijl op elkaar af

Je krijgt eenheid en rust in een open kast wanneer je de kleur maar ook de stijl van de items op elkaar afstemt. Ga bijvoorbeeld voor een ton-sur-ton effect of maak gebruik van kleuren die goed bij elkaar passen en elkaar versterken. Datzelfde geldt voor stijl, zorg dat de items in je kast ongeveer dezelfde stijl hebben en daarnaast is het ook mooi wanneer de stijl overeenkomt met de kast zelf. Ben jij nog op zoek naar een mooie kast, bijvoorbeeld een beige open kast, kijk dan eens op gigameubel.nl.

Creëer een mooie compositie

Het is ook belangrijk om items te hebben die verschillende hoogtes hebben, dit geeft een speels effect. De hoogste items zet je bij voorkeur achterin, de kleinere items juist voorin de kast. Maak een aantal groepjes met accessoires. Ben je klaar, bewonder dan even op een afstandje hoe het eruit ziet. Gelukkig kun je de posities van de items naar believen aanpassen, totdat het je bevalt. Het mooiste is ook om te werken met oneven aantallen, zo voorkom je symmetrie.

Gebruik verschillende materialen en vormen

Om te zorgen dat de kast niet te saai wordt en interessant blijft, gebruik je verschillende materialen maar varieer je ook met allerlei vormen. Wanneer je dit goed op elkaar afstemt wordt het geheel zeker niet rommelig, het maakt je interieur juist nét iets spannender.

Maak vooral een goede selectie van mooie items die een plekje verdienen in de open kast, stem kleur en stijl op elkaar af, creëer mooie composities en maak het wat spannender door verschillende materialen en vormen met elkaar te combineren.

Aanbevolen artikelen