Je interieur een upgrade geven, zo doe je dat

Je bent een beetje uitgekeken op je interieur, maar wilt niet al je meubels gaan vervangen. Je kunt met een paar eenvoudige aanpassingen je interieur al een hele andere look geven. Je kunt hierbij denken aan accessoires, een wasbaar vloerkleed of een mooie lamp. In dit artikel geef ik je een aantal tips hoe je dit het beste kunt doen.

Wanddecoratie

Geef je interieur een nieuwe frisse look door wat wanddecoratie op te hangen. Dit kan echt van alles zijn. Een spiegel mag in ieder interieur niet ontbreken, ze zijn er in verschillende vormen en maten te krijgen. Voor iedere woning en inrichting bestaat een geschikte spiegel. Een spiegel kan een ruimte optisch veel groter laten lijken, zeker wanneer je twee spiegels tegenover elkaar hangt. Een ander accessoire wat een echte eyecatcher kan zijn, is een mooie grote klok aan de muur. Een grote klok kan echt de aandacht vestigen. Doe het niet op een muur waar al veel wanddecoratie hangt, dan wordt het echt te druk aan de muur.

Een kleed op de vloer

Je krijgt een hele andere sfeer in je woonkamer als je een vloerkleed op de vloer legt. Een vloerkleed doet het altijd goed bij de bank, tv of slaapkamer. Je kunt een vloerkleed half onder het meubilair leggen zodat je op deze manier een beetje een speels effect creëert. Op deze manier zorg je er ook voor dat je meubels als het ware een geheel vormen.

Een te gekke lamp

Een lamp die net een beetje anders is dan al je andere lampen in je woonkamer, het kan net het verschil maken. Zet bijvoorbeeld bij de bank, in de hoek een mooie grote lamp neer die echt de aandacht trekt. Wil je echt opvallen met je lampen in huis? Kies dan bijvoorbeeld eens voor een industriële lamp in een landelijk interieur. Hiermee krijg je een heel mooi effect tussen verschillende stijlen.

Laat je persoonlijkheid terug komen

Het is fijn om te zien wanneer je de woning van iemand anders binnenstapt, dat je meteen zou kunnen herkennen van wie de woning is. Maar je interieur daarom zeker persoonlijk met een aantal foto’s van jou en je gezin aan de muur. Of heb je een schilderij waar je bijzondere herinneringen aan hebt, hang deze zeker op. Houdt je van natuur? Kies dan misschien voor een moswand. Dit zal pas echt de aandacht trekken!

Aanbevolen artikelen