Leuke tips voor een gastvrije logeerkamer

Heb jij een extra ruimte in huis en heb je regelmatig logees in huis, wellicht is het dan een goed idee om een mooie gastvrije logeerkamer te creëren. Naast een plek om te slapen kan een logeerkamer ook een ruimte zijn waar je gasten zich even terug kunnen trekken. Hoe zorg je ervoor dat je een gezellige ruimte maakt waar je gasten zich meteen helemaal thuisvoelen. In deze blog deel ik enkele leuke en creatieve tips om je logeerkamer om te toveren tot een warme en uitnodigende plek!

Maak gebruik van multifunctionele meubelen

Heb je een kleine logeerkamer, maak dan gebruik van multifunctionele meubelen. Investeer bijvoorbeeld in een slaapbank 1 persoons. Overdag kan deze dienen als een fijne en comfortabele zitplaats om even te ontspannen, en ’s nachts tover je de bank eenvoudig om in een fijne slaapplek. Op de website van Easy Living vind je diverse slaapbanken, van 1 persoons tot aan slaapbanken in diverse breedtes.

Zorg voor een mooi opgemaakt bed

Een mooi opgemaakt bed zorgt voor een uitnodigende sfeer in de logeerkamer. Gebruik luxueus beddengoed, voeg een mooie plaid toe en leg een aantal kussens op het bed. Door verschillende soorten kussens aan te bieden, geef je je gasten de mogelijkheid om hun ideale hoofdkussen te kiezen en kunnen ze echt genieten van een een comfortabele nachtrust.

Breng sfeer in de kamer met mooie verlichting

Ook verlichting speelt een belangrijke rol als het gaat om de sfeer. Kies voor zachte en warme verlichting en installeer bijvoorbeeld ook een leeslampje naast het bed. Ook is het fijn om een lamp te hebben met een dimmer, zo kunnen je gasten zelf eenvoudig de lichtintensiteit naar behoefte aanpassen.

Voeg gezellige en persoonlijke details toe

Om te zorgen dat je logees zich extra speciaal voelen kun je persoonlijke touches toevoegen aan de logeerkamer. Dit kun je eenvoudig doen door bijvoorbeeld een stapel zachte handdoeken op het bed neer te leggen, een geurkaars of een flesje met geurstokjes op het nachtkastje te zetten en wat dacht je van een leuk welkomstgeschenk? Ook kun je nog een vaas verse bloemen toevoegen aan de kamer, een flesje water en wat snacks en een aantal leuke leesboeken klaarleggen.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Het is ook handig om voldoende opbergruimte te hebben in de logeerkamer. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gasten, zodat ze hun spullen netjes kunnen opbergen zonder dat de kamer meteen een rommeltje wordt. Vooral als je gasten meerdere nachten blijven, is het prettig als ze bijvoorbeeld hun koffer kunnen uitpakken. Zorg daarom voor een ruime kast. Als dit niet mogelijk is, kun je gebruik maken van een mooi kledingrek of opbergmanden die gestapeld kunnen worden. Ook een extra stoel of dressboy kan handig zijn om kleding en accessoires op te leggen.

Met deze bovenstaande tips kun je zorgen voor een gastvrije logeerkamer en weet ik zeker dat je logees zich helemaal gaan thuisvoelen.

Aanbevolen artikelen