Met deze tips creëer je een fantastische inloopkast

Een inloopkast is voor velen een droom: een plek waar al je kleding, schoenen en accessoires netjes georganiseerd zijn en waar je in alle rust kunt beslissen wat je die dag zult dragen. Maar hoe creëer je nu een fantastische inloopkast die perfect past bij jouw wensen en levensstijl? Met deze onderstaande tips kom je al een heel eind!

Meten is weten

Voordat je de inloopkast kunt inrichten, is het belangrijk om de ruimte op te meten. Zorg ervoor dat je precies weet hoe groot de ruimte is, zodat je weet welke grootte kasten je kunt gaan plaatsen en hou hierbij ook rekening met eventuele leidingen en stopcontacten in de muur.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Voordat je aan de slag gaat met het ontwerpen van je inloopkast, moet je bedenken wat je allemaal kwijt wilt in je inloopkast. Het kan handig zijn om een lijstje te maken van alle kleding, schoenen en accessoires die je kwijt wilt in de kast. Zo weet je precies hoeveel ruimte je nodig hebt en kun je alvast nadenken over hoe je alles wilt organiseren.

Kies de juiste indeling voor je inloopkast

Kies de juiste indeling: een inloopkast kan op verschillende manieren worden ingedeeld. Zo kun je kiezen voor open rekken, lades, planken, hanggedeeltes en zelfs een eiland in het midden van de kast. Ook kan het een goed idee zijn om een zithoekje te creëren, bijvoorbeeld om makkelijk je kleding aan te trekken of om je make-up en haar te doen. Bedenk goed wat voor jou het handigst is en wat het beste past bij de ruimte die je hebt.

Denk aan verlichting

Goede verlichting is belangrijk in een inloopkast. Zo kun je goed zien wat er in de kast hangt en ligt en kun je makkelijk je outfits samenstellen. Kies daarom voor verlichting die zowel functioneel als sfeervol is, bijvoorbeeld in de vorm van handige inbouwspots. Inbouwspotjes hebben een strakke afwerking en je kunt ook gebruik maken van handige led dimmers waardoor je makkelijk de lichtintensiteit kunt aanpassen.

Hou je inloopkast netjes met handige opbergoplossingen

Om je inloopkast netjes en georganiseerd te houden, is het belangrijk om gebruik te maken van handige opbergoplossingen. Denk hierbij aan lades met vakverdeling voor je accessoires, schoenrekken en speciale hangers voor stropdassen en riemen. Naast dat dit je inloopkast netjes houdt, zorgt het er ook voor dat je slimmer omgaat met de ruimte.

Creëer een persoonlijke touch

Een inloopkast is ook een plek om je persoonlijke stijl te laten zien. Maak daarom gebruik van accessoires zoals een mooi vloerkleed, een spiegel aan de muur, een etagere met je mooiste parfumflesjes en een rekje voor je mooiste sieraden. Zo wordt je inloopkast niet alleen functioneel, maar ook een plek waar je graag tijd doorbrengt.

Met deze bovenstaande tips moet het vast en zeker lukken om je droom inloopkast te creëren!

Aanbevolen artikelen