Moderne of klassieke kerstversiering: wat past er bij jou?

Je huis versieren voor de feestdagen is een van de gezelligste dingen om te doen in de donkere wintermaanden. Het maakt je huis sfeervoller en warmer en is daarom echt iets om naar uit te kijken! Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende stijlen als het gaat om kerstversiering. Je kunt kiezen uit een oneindige variatie aan kleuren en mogelijkheden. Maar past moderne kerstversiering beter bij jou of ga je liever voor klassiek? Hieronder lees je er alles over!

Traditionele kerstversiering

De kans is heel groot dat alleen traditionele versiering jou het echte kerstgevoel geeft. Denk hierbij aan gekleurde kerstballen, kerstkransen en Lemax kersthuisjes en kerstdorpjes. Klassieke kerstversiering bestaat vaak uit sierlijke objecten en glimmende kerstslingers. Ook kerstverlichting wordt vaak in warme kleuren gebruikt, zoals geel en oranje. Goede tip voor wie voor klassieke kerstversiering gaat: kies voor decoraties met een nostalgisch gevoel zoals engelen, knusse kerstdorpjes of kerststallen.

Moderne kerstversiering

De trend van moderne kerstversiering is de laatste jaren steeds populairder geworden. Bij moderne kerstversiering draait het om strakke lijnen en minimalistische decoraties. Denk aan witte kerstballen en kerststerren van aluminium. Ook verlichting speelt hier een belangrijke rol in. Er wordt veel gebruik gemaakt van led verlichting in verschillende kleuren en vormen. Een tip voor wie voor moderne kerstversiering gaat: kies voor één themakleur en laat deze terugkomen in alle decoraties.

Welke stijl kies jij?

Om erachter te komen welke stijl het beste bij jou past, kijk je natuurlijk naar je persoonlijke smaak en interieur. Als je in een strak ingericht huis woont, dan past moderne kerstversiering waarschijnlijk beter bij je. Maar als je juist van gezelligheid houdt en een warm interieur hebt, dan past klassieke kerstversiering waarschijnlijk beter bij jou. Het is altijd goed om te bedenken welke stijl het beste past bij jouw huis voordat je begint met het kopen van de kerstversiering.

Combineer beide stijlen

En als je niet zeker weet welke stijl bij jou past, dan kan je ook voor een mix van beiden gaan. Bijvoorbeeld door een moderne kunstboom met verlichting te nemen in combinatie met klassieke kerstballen. Zo kun je de moderne kerstverlichting combineren met klassieke kerstballen. Of je kan een moderne kerstboom kopen met een klassieke uitstraling. Op deze manier zul je zelf jouw eigen unieke kerststijl maken.

Of je nou voor moderne kerstversiering of klassieke kerstversiering gaat, het belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt. Het kerstseizoen is een tijd om lekker binnen te blijven en te genieten van de gezelligheid. Met de juiste kerstversiering kan je deze gezelligheid nog eens extra benadrukken. Laat je inspireren door de verschillende kerststijlen en kies welke het beste past bij jou. Fijne feestdagen!

Aanbevolen artikelen