Ben je op zoek naar een vloer die niet te veel geld kost en ook nog eens weinig gedoe oplevert? Een PVC-vloer, bijvoorbeeld plak PVC, is een uitstekende, makkelijke, goedkope en duurzame optie. Modern PVC ziet er ook nog eens best mooi uit en is prima in staat hout te imiteren. In de wereld van PVC vloeren kun je kiezen tussen klik-PVC-vloeren en plak-PVC-vloeren. Wat is het verschil tussen deze twee vloertypen en wat zijn de voordelen van de één of de ander?
Het verschil tussen klik pvc en plak pvc
Het verschil tussen klik-PVC en plak-PVC zit hem in de manier waarop het gelegd wordt. Klik-PVC bestaat uit losse vloerdelen die je op maat kan snijden en naast elkaar kan leggen met een kliksysteem, terwijl plak-PVC aan de vloer gelijmd wordt. Aan beide vloeren zitten zo hun eigen voor-en nadelen
De voor- en nadelen van plak pvc
Het grootste voordeel van een plak-PVC-vloer ten opzichte van een klikvloer, is dat plak-PVC een stuk strakker komt te liggen. Het is immers aan de vloer vastgelijmd. Ook is een vloer met plak-PVC prachtig strak. Verder werkt een plak PVC vloer ook super goed met vloerverwarming. Omdat het materiaal zo dun is, laat het de warmte snel en goed door. Dat is bij een houten laminaatvloer vaak een stuk trager. Nadeel van plak-PVC is dat de vloer wat minder makkelijk hergebruikt kan worden in een nieuw huis en dat je echt flink werk moet verrichten van de egalisatie van de ondervloer, wanneer je de vloer wil gaan leggen. Gelukkig kun je hiervoor professionals inschakelen.
De voor- en nadelen van klik pvc
Het grootste voordeel van klik-PVC is het gemak. Je kunt de vloer relatief eenvoudig zelf leggen en de ondervloer hoeft niet perfect geëgaliseerd te zijn voor een mooi eindresultaat. De losse vloerdelen van klik-PVC kun je snijden en breken en dus goed zelf op maat maken. Je hoeft dus geen ervaren klusser te zijn om deze vloer te kunnen leggen. Klik-PVC is dus ontzettend makkelijk, maar geeft je wel wat minder creatieve vrijheid. Welke vloer heeft jouw voorkeur?