Thuis je eigen Nespresso koffiecorner maken. Hoe doe je dat?

We houden allemaal van een kopje koffie. Voor de meesten is het onmogelijk om de dag goed te beginnen zonder eerst wat aan die caffeine fix te doen. De kans is groot dat je daarom ook een koffiemachine thuis hebt staan, want koffie buiten de deur is lekker maar ook onwijs deur. Als Nespresso-liefhebbers drinken we maar wat graag koffie van caffè-kwaliteit. Daarom vandaag, leggen we precies uit hoe je jouw eigen koffiecorner maakt.

Een koffiecorner: wat heb je nodig?

Allereerst is het belangrijk dat je een goede koffiemachine koopt. Er zijn verschillende Nespresso apparaten waar je uit kunt kiezen:

Nespresso Original

Dit zijn de bekendste modellen van Nespresso. Met Nespresso Original geniet je van lekkere koffie en heb je veel keuze uit verschillende smaken. Het voordeel in vergelijking met Nespresso Vertuo is dat je goedkoper koffie zet en je keuze hebt uit een variatie van smaken. Bij Vertuo is de keuze wat beperkt (hierover hieronder meer). Drink je ook graag een cappuccino dan kun je er een elektrische melkopschuimer bij nemen. Dit werkt handig en staat ook mooi bij je koffiecorner. Zo schuim je met een elektrische opschuimer met één druk op de knop het melk op en heb je keuze uit verschillende melk diktes.

Meer informatie over Nespresso Original?

Nespresso Vertuo

Nespresso Vertuo is de nieuwste zetmethode van Nespresso. Houd je van een grote kop koffie? Dan is een dit zetsysteem wat je zoekt. Het probleem met de Vertuo is dat erg duur koffiezetten is en er zijn minder smaken verkrijgbaar. Zo kost een kopje koffie van Vertuo soms wel 70 eurocent wat natuurlijk best duur koffiezetten is. Daarom vind ik Nespresso Vertuo beter geschikt wanneer je een beperkt aantal kopjes koffie drinkt. De Nespresso Vertuo is voornamelijk bedoeld voor liefhebbers van zwarte koffie. Je kunt natuurlijk overwegen om er een losse melkopschuimer bij te kopen, maar voor een cappuccino gebruik je doorgaans een espresso dus zou ik dan eerder een Nespresso Original overwegen. 

Meer informatie over Nespresso Vertuo? Ik vond deze site over Nespresso die de beste Vertuo modellen voor jou op een rijtje heeft gezet. Ook worden de verschillen tussen Nespresso Original en Vertuo haarfijn uitgelegd.

Sage Nespresso

Bij Sage Nespresso wordt er gebruik gemaakt van Nespresso Original. Het is dus geen andere zetmethode ofzoiets. De reden dat ik Nespresso Sage bij dit lijstje hebt staan is omdat het de Creatista apparaten voor cappuccino drinkers echt next level is. Zo heeft het een automatische melkopschuimer waarmee je zelf de temperatuur of de dikte van het schuim bepaald. Zo kun je kiezen uit de juiste melk dikte voor een flat white, latte macchiato of een cappuccino. Het melkschuim is echt van cafe kwaliteit. 

Sage Nespresso is wat mij betreft het beste apparaat voor je koffiecorner wanneer je hier het maximale uit wilt halen. Voor meer informatie kom ik toch weer bij baristaworden.nl terecht die alle Sage Nespresso machines netjes voor jou op een rijtje heeft gezet. 

Het succes van een koffiecorner

Om je koffiecorner zo ‘gebruiksvriendelijk’ te maken is het belangrijk dat alles binnen handbereik hebt staan. Denk aan de kopjes, schoteltjes, lepeltjes en suiker of zoetjes. Ook is het handig om een doekje in de buurt te hebben en een afvalcontainer voor de lege capsules. Zo weet je zeker dat je het aanrecht mooi schoon houdt. 


Voor verse melk is het wat lastiger om deze bij de koffiecorner te plaatsen, omdat deze natuurlijk vers moet zijn. Maar mocht je voor de Sage Nespresso Creatista gaan dan is het wel zo slim om het melkkannetje in de buurt te zetten. Alhoewel sommige beweren dat je deze beter in de koelkast plaats voor het beste melkschuim. 

Laatste tip!

Mocht je het leuk vinden dan is het ook een goed idee om een schilderij of iets in die trend met een koffie quote erop te zetten. Inspiratie nodig? Bekijk hier de leukste koffie quotes (zijn wel in Engels). 

Aanbevolen artikelen