Tips voor een budgetproof interieur

Als je nieuwe meubels gaat kopen dan wil je hier niet altijd veel geld aan kwijt zijn. Het is daarom verstandig om sommige dingen bugetproof te shoppen, misschien zelfs wel je hele interieur. Ook als je je interieur een nieuwe look wil geven is budgetproof shoppen een goed idee. Je kan dit doen door verschillende aankopen te doen die niet al te duur zijn. Je kan dan denken aan goedkopere accessoires, maar je kan ook denken aan tweedehands spullen. In dit blog een aantal budgetproof interieur tips, zodat jij jouw huis ook lekker goedkoop kunt inrichten. Zo bespaar je geld en hou je geld over om andere dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan een schoonmaakster inhuren. Super handig als jij helemaal geen zin hebt om schoon te maken.

Tweedehands meubels

We zeiden het net al even: tweedehands meubels kunnen een goed idee zijn om je huis budgetproof in te richten. Deze meubels zijn veel goedkoper dan nieuwe meubels en zijn vaak nog steeds van goede kwaliteit. Sommige tweedehands meubels zijn zelfs nog bijna als nieuw. Je scoort ze op marktplaats, maar denk ook eens aan de kringloopwinkel.

Verf

Niet de eerste tip waar je aan zou denken, maar gebruik verf om een ruimte helemaal te transformeren. Maak gebruik van een likje verf en je zal zien dat je interieur op een goedkope manier weer een hele andere uitstraling krijgt. Kies voor een opvallende kleur als je gaat voor wat meer pit en kies juist voor een zachte pasteltint als je gaat voor een kalm sfeertje. It’s up to you.

Accessoires

Je kan ook gebruik maken van goedkope accessoires om je interieur op te leuken. Je kan hiervoor prima bij de Action kijken, maar ook hier kan de kringloop nog wel eens van toepassing zijn. Accessoires zien er dan vaak toch luxe uit, maar zijn hier helemaal niet duur. Denk aan lampen, kussens en schilderijen. Deze accessoires kunnen een grote impact hebben om je interieur toch net even die andere uitstraling te geven.

Thema

Misschien had je hier niet aan gedacht, maar een budgetproof interieur kun je ook creeeren door een thema. Door het thema krijg je samenhang en stijl in je interieur, zonder veel geld uit te geven. Ga bijvoorbeeld voor vintage of bohemian en koop alleen allemaal spullen die in dat thema passen.

Planten

Ook planten geven een hele andere uitstraling aan je interieur. Planten zijn een relatief goedkope en makkelijke manier om je interieur mee op te fleuren. Kies een plant die past bij jouw stijl en zet deze ergens neer waar die in leven blijft.

Aanbevolen artikelen