Tips voor het kopen van de beste zonwering

Als je op zoek bent naar zonwering voor je huis of tuin, is het belangrijk om goed na te denken over welk type het beste bij jou past. Hieronder geven we een aantal tips voor het kopen van de beste zonwering.

 1. Bepaal je budget. Voordat je begint met zoeken, is het goed om te weten wat je budget is. Zoek je bijvoorbeeld naar een goedkope oplossing of ben je bereid om wat meer geld uit te geven aan kwalitatief goede zonwering? Houd hier rekening mee bij het maken van je keuze.
 2. Bepaal je doel. Waarvoor wil je zonwering gebruiken? Wil je bijvoorbeeld de zon tegenhouden om de kamer koel te houden, of wil je juist de zon juist binnenlaten om de kamer te verwarmen? Dit kan bepalen welk type zonwering het beste bij jou past.
 3. Bepaal je wensen. Wat zijn je wensen als het gaat om zonwering? Zoek je bijvoorbeeld naar iets wat gemakkelijk te bedienen is, of wil je juist iets wat helemaal automatisch werkt? Houd ook rekening met de stijl van je huis en tuin.
 4. Zoek naar garantie en onderhoud. Zonwering kan duur zijn, dus het is belangrijk om na te denken over de garantie en het onderhoud. Zoek naar een leverancier die een goede garantie biedt en denk na over hoe je het product wilt onderhouden.

Welke types zonwering bestaan er?

Er bestaan verschillende types zonwering, elk met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingen. Hieronder geven we een overzicht van de meest voorkomende types:

 1. Rolluiken. Rolluiken zijn een populaire optie als het gaat om zonwering. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en bieden een goede bescherming tegen de zon. Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken.
 2. Jaloezieën. Jaloezieën zijn een andere populaire optie voor zonwering. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en bieden een goede bescherming tegen de zon. Je kunt ze ook gebruiken om de privacy in je huis te verhogen.
 3. Zonneschermen. Zonneschermen zijn een andere optie als het gaat om zonwering. Ze zijn gemakkelijk te
 4. bedienen en bieden een goede bescherming tegen de zon. Ze zijn vooral handig als je op zoek bent naar zonwering voor je terras of balkon.
 5. Screens. Screens zijn zonwering die je kunt plaatsen op je ramen of deuren. Ze zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat de zon tegenhoudt, maar wel licht doorlaat. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in de zomer als je de zon wilt tegenhouden, maar wel natuurlijk licht wilt binnenlaten.
 6. Markiezen. Markiezen zijn een soort overkapping die je kunt plaatsen op je terras of balkon. Ze bieden bescherming tegen de zon en regen, en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

Waar te kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je zonwering kunt kopen. Hieronder geven we een aantal opties:

 1. Bouwmarkten. Bouwmarkten zoals Praxis en Gamma verkopen een ruim assortiment aan zonwering, zoals rolluiken, jaloezieën en zonneschermen. Je kunt hier ook terecht voor advies en informatie.
 2. Online. Er zijn talloze websites waar je zonwering kunt kopen, zoals Zonwering kopen en Verano. Het voordeel van online kopen is dat je vaak voordeliger uit bent en een groter aanbod hebt om uit te kiezen.
 3. Speciale zonweringwinkels. Er zijn ook speciaalzaken waar je terecht kunt voor zonwering, zoals Zonwering Koning en Zonweringexpert.nl. Hier kun je terecht voor advies en informatie, en kun je vaak verschillende types zonwering bekijken voordat je een keuze maakt.

Zonwering op maat buiten

Als je op zoek bent naar zonwering voor buiten, zoals een markies of terrasoverkapping, kun je het beste kiezen voor zonwering op maat. Dit betekent dat het product speciaal voor jouw huis of tuin gemaakt wordt, zodat het perfect aansluit op de afmetingen en de stijl van je huis. Zo weet je zeker dat je een product krijgt dat helemaal aan je wensen voldoet.

Wanneer zonwering plaatsen?

Het plaatsen van zonwering is het beste te doen wanneer het weer goed is. Als het regent of erg koud is, kan het moeilijker zijn om de zonwering goed te installeren. Houd er ook rekening mee dat sommige types zonwering, zoals markiezen en terrasoverkappingen, wat meer tijd kosten om te installeren dan andere types, zoals rolluiken of jaloezieën.

Het is ook handig om de installatie van de zonwering te plannen rondom vakanties of tijden waarbij je toch al wat langer thuis bent, zodat je tijd hebt om eventuele problemen op te lossen en eventueel de installateur terug te laten komen als dat nodig is.

Persoonlijk advies

Als je twijfelt over welk type zonwering het beste bij jou past of hoe je het het beste kunt installeren, is het verstandig om persoonlijk advies te vragen. Dit kun je doen door naar een specialistische zonweringwinkel te gaan of door contact op te nemen met een installateur. Zij kunnen je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden en je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Lees ook eens onze blog over de walk in closet.

Aanbevolen artikelen