Trendalert: de mooiste kleuren en materialen voor je interieur

Een strak en stijlvol interieur? Daar dromen we natuurlijk allemaal van. Want niets is zo fijn als een interieur dat opgeruimd en eigentijds aanvoelt. Zo lijkt het haast uit een tijdschrift te komen en het interieur is ook de perfecte plek om lekker tot rust te komen. Hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het realiseren van een strak en stijlvol interieur via De Groot Wonen en aan welke kleuren en materialen je dan kunt denken? Zoek daar niet verder naar. Je leest het in dit blog.

Zorg voor een rustige basis en maak gebruik van neutrale kleuren

Een strak en stijlvol interieur herken je aan het perfecte gebruik van kleuren en materialen. Probeer altijd een kleurenpalet uit te zoeken dat rust uitstraalt. Het gebruik van lichte kleuren – zoals beige en gebroken wit – zijn daar twee perfecte voorbeelden van. Waarom? De ruimte kan optisch groter lijken en het is ook nog eens een erg tijdloze keuze. Hierdoor ziet het interieur er na vele jaren nog steeds even prachtig uit. En zo weet je zeker dat je het maximale haalt uit deze investering voor je eigen woning. 

Ga op zoek naar meubilair dat perfect op elkaar af is gestemd

De volgende stap? Dat is natuurlijk het uitzoeken van het meubilair in de mooiste materialen. Want hier kun je pas echt goed mee aan de slag gaan als het kleurgebruik op de vloer en op de muur helemaal in orde is. Probeer ook voor het meubilair gebruik te maken van neutrale kleuren en stoffen. Denk daarbij aan materialen zoals leder, een zachte teddy stof of een luxe velvet stof. Goed om te weten. Less is always more als het aankomt op het samenstellen van een strak en stijlvol interieur, dus probeer de kleuren en materialen mooi met elkaar te balanceren. In een woonwinkel bij jou in de buurt krijg je daar altijd meteen een goed beeld van tijdens het opdoen van de nodige inspiratie.

Een eigentijdse twist met de meest stijlvolle woonaccessoires voor het interieur

Na het bepalen van de kleur op de muur en het uitzoeken van het meubilair, staat er nog een andere belangrijke stap op je te wachten. Het interieur is namelijk pas écht helemaal compleet als je ook de juiste soort woonaccessoires uit hebt gezocht, bijvoorbeeld via een keukenwinkel in Apeldoorn. Accessoires zoals vazen, kaarsen, potten en kussens zijn een ware verrijking voor het interieur en tillen de sfeer direct naar een hoger niveau. 

Aanbevolen artikelen