Trends die je inspireren bij het ontwerpen van een keuken

Het ontwerpen van een nieuwe keuken kan een grote uitdaging zijn. Welke kleuren en materialen combineer je met elkaar? Kies je voor een L-vormige, een U-vormige of een keuken met kookeiland? Wat zijn de meest onmisbare apparaten in een keuken? Dit artikel zet een aantal van de belangrijkste keukentrends voor je op een rijtje. Het biedt je inspiratie voor het ontwerp van je eigen keuken. Welke van deze trends heb jij al verwerkt in de eerste plannen voor je nieuwe keukenontwerp? 

Kies voor lichte, natuurlijke kleuren in de keuken 

Populair zijn tegenwoordig de luxe keukens voorzien van luxe materialen. Deze design keukens kenmerken zich onder meer door hun lichte, zachte kleuren. Je kunt denken aan verschillende natuurlijke zandtinten. Ze zijn goed te combineren met houten keukenkasten, met een marmer(look) aanrechtblad, enzovoorts. Daarbij kun je een design keuken een luxe, moderne uitstraling geven door de zandtinten te combineren met verschillende goudkleurige accenten. De goudkleurige mengkraan en bijvoorbeeld een nis met een goudkleurige afwerking zijn er voorbeelden van. Laat de handgrepen weg in een design keuken; less is more

Moderne apparatuur in het keukenontwerp opnemen 

Naast het feit dat natuurlijke, lichte kleuren in trek zijn, kiest men steeds vaker voor moderne, luxe apparatuur. Zo wint de inductie kookplaat met een geïntegreerd afzuigsysteem aan populariteit onder huishoudens. Deze kookplaten maken dat je geen losse afzuigkap meer nodig hebt. Een belangrijk voordeel van een geïntegreerd afzuigsysteem is daarbij dat deze niet aangesloten hoeft te worden op een afvoerkanaal in huis. Er zit een filter in deze systemen dat de lucht zuivert en vervolgens weer terug blaast richting de keuken. 

Ronde vormen in een moderne keuken

Een trend die goed aansluit bij het gebruik van zachte zandkleuren in een keuken is die van de ronde vormen. Ronde vormen winnen niet alleen in keukens aan populariteit; je ziet ze ook steeds vaker terugkomen in het ontwerp van een badkamer. De rondingen hebben een zachte, warme uitstraling. Het past goed bij het streven om de keuken tot een fijne, kalme ruimte te maken. 

Belangrijk bij het ontwerpen van een keuken is dat de stijl hiervan aansluit op die van het interieur in de eet- en woonkamer. Voorheen was het contrast tussen een eetkamer en keuken soms erg groot. Dat kan het geheel een speels tintje geven, maar maakt het soms ook onnodig druk. Om die reden wordt een groot contrast tegenwoordig vaker vermeden. Vind je het lastig de juiste keuzes te maken? Laat je dan goed adviseren in een keukenzaak bij jou in de buurt.

Aanbevolen artikelen