Verstopte gootsteen vermijden? 4 handige tips!

Heb je ooit te maken gehad met een vervelend verstopte gootsteen? Je weet wel, zo’n situatie waarbij het water niet wegloopt en je in een plas water staat te soppen. Dit is natuurlijk een vervelende situatie, maar er zijn een aantal eenvoudige maar effectieve tips om een verstopte gootsteen te vermijden. En wanneer de gootsteen keuken verstopt raakt, kun je altijd een geschikt ontstoppingsmiddel gebruiken om de verstopping te verhelpen. Aangezien voorkomen beter is dan verhelpen delen we hier enkele tips!

Wees selectief met wat je doorspoelt

Een van de oorzaken van een verstopte gootsteen is het doorspoelen van verkeerde dingen. We hebben het over voedselresten en vetten! Je moet de gootsteen vrijhouden van dit soort afval. Gooi etensresten in de prullenbak en veeg overtollig vet af voordat je je vaat in de gootsteen plaatst. Een simpele gewoonte, maar het kan een wereld van verschil maken!

Gebruik een zeefje of stop voor je afvoer

Een zeefje of een stop kan je beste vriend zijn als het gaat om het voorkomen van verstopte gootstenen. Plaats een zeefje over je afvoer om te voorkomen dat grote stukken voedsel, haar of andere rommel in de afvoer terechtkomen. Hierdoor blijft je gootsteen vrij van vuil en ben je minder snel geneigd om te maken te krijgen met een verstopping. Het is een kleine moeite met een groot resultaat.

Spoel je gootsteen regelmatig door

Een regelmatige spoelbeurt kan wonderen doen en verstoppingen voorkomen. Giet een flinke hoeveelheid heet water in de gootsteen en spoel het goed door. Op deze manier kun je opgehoopt vuil en vet dat zich mogelijk heeft verzameld wegspoelen. Voeg wat afwasmiddel toe voor een extra reinigend effect. Wanneer je dit regelmatig doet, houd je je gootsteen fris en vrij van verstoppingen.

Schakel professionele hulp in indien nodig

Soms kan een verstopte gootsteen te groot zijn om zelf op te lossen. In dergelijke gevallen is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Een ervaren loodgieter kan de verstopping grondig aanpakken en ervoor zorgen dat je gootsteen weer probleemloos werkt. Wees niet bang om de experts om hulp te vragen als je er zelf niet uitkomt.

Aanbevolen artikelen