Verwarm je interieur in stijl: dít zijn de haardentrends van het moment

Haarden zijn niet alleen een bron van warmte, maar vormen ook een sfeervol en centraal element in je interieur. Hoewel iedereen zijn eigen voorkeuren heeft wat betreft soort en stijl, zijn er altijd een paar duidelijke trends te herkennen. In het onderstaande artikel ontdek je wat de leukste haardentrends zijn van dit moment. Welk type haard zie je al helemaal voor je in jouw eigen woonkamer?

Elektrische haard met verwarming voor extra comfort

Elektrische haarden met ingebouwde verwarming zijn een populaire trend op het moment. De haarden combineren sfeer met functionaliteit. Ze bieden de comfortabele warmte van een traditionele open haard, maar zijn een stuk duurzamer en bovendien gemakkelijk te bedienen met een afstandsbediening. Het is de ideale keuze als je wil genieten van een warm vuurtje zonder de rompslomp van houtblokken en roet.

Sfeer vanuit elke hoek met 3-zijdige sfeerhaarden

Deze trend gaat al een aantal jaren mee, maar blijft ook dit seizoen erg populair: de 3 zijdige elektrische haard. Dit type haard biedt een prachtig zicht vanuit elke hoek van de kamer. Je kunt optimaal genieten van de sfeervolle vlammen, waar je ook zit in de ruimte. De 3-zijdige haard is erg goed te gebruiken als scheidingswand in een grote woonkamer of als verbindende factor tussen de zithoek en eetkamer. Het vormt een stijlvol middelpunt van het interieur.

Vrijstaande elektrische haarden

Vrijstaande elektrische haarden zijn populair vanwege hun flexibiliteit. Je kunt het op vrijwel iedere plek in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer plaatsen. Bij een elektrische haard vrijstaand hoef je namelijk niet te zorgen voor een rookafvoer en zijn bouwkundige aanpassingen dus meestal niet nodig. Kies een plekje uit in de kamer, steek de stekker in het stopcontact en geniet direct van een warme sfeer in huis. Zo eenvoudig kan het zijn!

Waterdamphaarden als nieuwe trend

Heb je al eens gehoord van een waterdamphaard? Het is een hele nieuwe en verrassende trend op het gebied van sfeerhaarden. De haard creëert realistische vlammen en rookeffecten zonder daadwerkelijk vuur te gebruiken. In plaats daarvan gebruikt de haard waterdamp en LED verlichting om de sfeervolle vlammen na te bootsen. Je geniet eigenlijk van alle voordelen van een elektrische haard, maar dan met een veel realistischer vuurbeeld. Dat is toch een geweldige combinatie? Ook waterdamphaarden zijn verkrijgbaar als vrijstaande variant en 3-zijdige variant. Je kunt de trends dus onderling met elkaar combineren. Op deze manier haal je ongetwijfeld een hele trendy haard in huis!

Aanbevolen artikelen