Walk in closet maken met onze ideeën

Walk in closet maken

Een Walk in closet maken is de droom van veel vrouwen. Je hebt alle ruimte om je kleding en accessoires uit te stallen én erin op te bergen. Gelukkig kan dit ook prima met een beetje inspiratie en wat handige tips van Ikea. Lees hier hoe je zelf een Walk in closet maakt!

Jouw eigen inloopkast op maat gemaakt met onze tips. Hier ben je aan het juiste adres.

Kies de juiste vorm

Een Walk in closet kunnen in allerlei soorten en maten. Wil je graag een Walk in closet maken die aansluit op de rest van je slaapkamer? Of juist een aparte kastruimte creëren waar je al je kleding en accessoires kwijt kunt?

Bij Ikea of een andere winkel helpen ze je graag met het uitzoeken van de juiste vorm, maat en stijl van je Walk in closet. Ze hebben namelijk systemen in allerlei soorten en maten. Kies je voor een strak en minimalistisch ontwerp of juist voor wat meer romantische details? Alles is mogelijk voor jouw eigen Walk in closet!

Inspiratie voor jouw walk in closet

Wanneer je de juiste walk in closet hebt gevonden, is het tijd om inspiratie op te doen voor de inrichting ervan. Er zijn namelijk ontzettend veel leuke en handige manieren om je eigen walk in closet te stylen. We hebben hieronder wat inspiratie op een rijtje gezet:

  • Hang een mooie spiegel aan de muur
  • Zorg voor goede verlichting, zodat je alles goed kunt zien
  • Maak gebruik van verschillende ladekastjes of opbergboxen
  • Hang je sieraden aan een mooie ketting of oorbellen aan een leuk hangers
  • Gebruik wat plantjes of bloemen om de boel op te fleuren
  • Hang een goede spiegel op
  • Maak je hem zelf? Op maat laten maken kan ook
  • Heb speciale t-shirts? Hang ze dan op en leg ze niet op een stapel

We hopen dat we je met deze tips en inspiratie hebben kunnen helpen om zelf een uniek ontwerp te maken.

Maatwerk of maak je gebruik van een standaard kastensysteem?

Als je aan het inrichten van je walk-in closet toe bent, is het zaak om te bepalen of je de kastindeling op maat laat maken of voor een open kastensysteem gaat. Zorg in beide gevallen voor eenheid door met hetzelfde systeem of materiaal te werken. Nadat je deze keuze hebt gemaakt, bepaal je aan de hand van je huidige kleding- en schoenencollectie aan welke indeling de nieuwe walk-in closet moet voldoen. 

Heb je vooral behoefte aan hangruimte? Of kun je een volledige inloopkast wijden aan je schoenencollectie? Jouw collectie bepaalt hoe je walk in closet eruit komt te zien. Kies ook voor lades voor accessoires en werk met manden voor losse items zoals sjaals en mutsen. Zorg ervoor dat je walk-in closet niet te vol raakt, maar ook niet halfleeg blijft staan; beide situaties geven een rommelig effect. Walk in closets zijn dé manier om orde en netheid in je slaapkamer te creëren.

Sfeer toevoegen

Naast het praktische deel, mag er uiteraard ook aan de sfeer gewerkt worden. Vloerbedekking maakt de boel knus, maar een mooi kleed doet ook al wonderen. Wat denk je van deze ronde kleden bijvoorbeeld? Hiermee creëer je de perfecte walk in closet Heb je genoeg ruimte in je walk in closet? Dan kan een zitmeubel, werkmeubel (waar je bijvoorbeeld kleding op kunt vouwen) of een bijzettafel een fijne toevoeging zijn. 

Daarnaast is het essentieel om met het juiste licht te werken. Dimbare spots zijn een uitstekende optie omdat ze geen ruimte innemen, genoeg licht bieden als het nodig is en gedimd kunnen worden tijdens sfeermomentjes. Zo creëer je in no time sfeer in je perfecte walk in closet. Dus start direct als je je walk in closet wilt inrichten naar jouw eigen stijl.

Dat was het! We hopen dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen en dat je snel aan de slag kan met het inrichten van jouw model.

Kan dat ook zonder extra kamer?

Walk in closets zijn natuurlijk het allermooiste, maar helaas niet iedereen heeft de beschikking over een extra kamer. Ook dan is er gelukkig genoeg inspiratie te vinden voor het maken van een fijne kledingkast. Wil je toch iets meer ruimte? Dan is een inbouwkast een goede optie. 

Heb je weinig muurruimte? Ga dan voor een deursysteem of schuifdeuren. Zo maak je een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en creëer je toch een mooie kast.

Lekker makkelijk, kies voor een pax kast van ikea

De PAX-kasten van IKEA zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Zo is er altijd wel een kast die bij jouw wensen past. Bovendien zijn de PAX-kasten makkelijk te monteren, dus je kunt er zelf mee aan de slag.

Kies bijvoorbeeld voor een PAX met schuifdeuren als je weinig ruimte hebt of ga voor een open variant als je meer ruimte hebt. De PAX-kasten zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen, dus je kunt altijd een model vinden die bij jouw interieur past.

Kast van steigerhout maken

Een Walk in closet van steigerhout is ook een goede optie als je op zoek bent naar inspiratie voor het maken van een kledingkast. Steigerhout is stevig en duurzaam materiaal, waardoor je er lang plezier van zult hebben. Bovendien is steigerhout makkelijk te bewerken, dus je kunt de inloopkast precies inrichten zoals jij dat wilt. 

Wil je bijvoorbeeld een inloopkast met schuifdeuren of open shelving? Het is allemaal mogelijk. Kasten van steigerhout zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen, dus je kunt altijd een inloopkast vinden die bij jouw interieur past.

Aanbevolen artikelen