Wat is een hocker?

Wat is een hocker

Inleiding Hoe maak je je woonkamer compleet? Denk je aan een bankstel, een zitbank of misschien aan een chaise longue? Een meubelstuk dat vaak over het hoofd wordt gezien maar veelzijdig en stijlvol is, is de hocker. Maar wat is een hocker precies? Laten we dat samen ontdekken.

Geschiedenis van de hocker

Terug in de achttiende eeuw begon de hocker zijn opmars. De hocker, ook wel ‘poef’ genoemd, heeft zijn wortels in het Midden Oosten, waar het rijkelijk gedecoreerd werd met prachtige oosterse patronen. Dit maakte het een veelzijdig meubelstuk dat in vele huizen en in verschillende stijlen past.

Hoe ziet een hocker eruit?

Een hocker, in de Engelse benaming ook wel ‘ottoman’ genoemd, is vaak een kleinere versie van een zitbank. Het is typisch een hoog kussen op lage poten. Hoewel ze in de achttiende eeuw vaak van leer werden gemaakt, zie je tegenwoordig hockers in allerlei materialen en ontwerpen. Van leer tot stof, en van minimalistisch tot rijkelijk gedecoreerd met oosterse patronen, er is een hocker die in elke kamer past.

Hoe wordt een hocker gebruikt?

Hockers zijn bijzonder veelzijdig. Ze kunnen dienen als:

  1. Extra zitplek: Een hocker kan gemakkelijk dienst doen als extra zitplek wanneer je gasten hebt.
  2. Voetenbank: Ze kunnen ook gebruikt worden als voetenbank naast je zitbank of chaise longue. Dit maakt ze een perfect meubelstuk om na een lange dag je voeten op te rusten.
  3. Tafel: Met een dienblad erop kan een hocker ook als een tafel dienen. Ideaal voor wanneer je een kopje thee en een boek bij de hand wilt hebben.
  4. Opslagruimte: Sommige hockers hebben een opbergruimte onder het kussen, wat ze tot een multifunctioneel meubelstuk maakt.

Waar kan ik een nieuwe hocker kopen?

Een hocker kopen kan bij vele meubelzaken en ook online. Denk bij het kiezen van een hocker aan de interieurstijl van de kamer waarin het zal staan. Of je nu kiest voor een hocker met lage poten of een krukje, in leer of stof, het is belangrijk dat het bij jouw woonkamer en interieurstijl past.

Conclusie Hockers zijn veelzijdige en prachtige meubelstukken die je woonkamer kunnen opfrissen en tegelijkertijd een praktische oplossing bieden. Van het bieden van een extra zitplek tot het dienen als voetensteun, de mogelijkheden zijn eindeloos. Met zoveel verschillende stijlen en ontwerpen om uit te kiezen, is er een hocker die perfect bij jouw kamer past.

Deze past ook prima in een hotel chique slaapkamer interieur, lees eens onze blog hieronder

Veelgestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen een hocker, een poef en een voetenbank? Hoewel de termen ‘hocker’, ‘poef’ en ‘voetenbank’ soms door elkaar worden gebruikt, zijn er subtiele verschillen. Een hocker, vaak van leer gemaakt, is doorgaans vierkant of rechthoekig en heeft lage poten. Een poef daarentegen, ook wel ‘poef zelf’ genoemd, is vaak rond en wordt zowel als zitplaats als voetensteun gebruikt. Een voetenbank is specifiek ontworpen om je voeten op te rusten, maar sommige mensen gebruiken hockers of poefs ook voor dit doel.

2. Hoe kies ik de juiste hocker voor mijn interieurstijl? Wanneer je een nieuwe hocker gaat kopen, let dan op het materiaal, de kleur en het patroon. Deze moeten passen bij je huidige interieurstijl. Als je bijvoorbeeld een modern, minimalistisch interieur hebt, kies dan voor een hocker met strakke lijnen en neutrale kleuren. Heb je een meer traditioneel of landelijk interieur, dan kan een hocker met rijke stoffen en patronen, of zelfs een rijkelijk gedecoreerd model met oosterse patronen, een prachtige toevoeging zijn.

3. Kan ik een hocker gebruiken in plaats van een zitbank? Ja, je kunt een hocker gebruiken in plaats van een zitbank, vooral in kleinere ruimtes. Hockers en poefs zijn in feite kleinere versies van een zitbank en kunnen zorgen voor extra zitplekken zonder veel ruimte in te nemen. Het is ook mogelijk om meerdere hockers of poefs bij elkaar te plaatsen om een unieke en flexibele zitruimte te creëren. Ze kunnen ook als voetensteun dienen of, met een dienblad erop, als een tafel worden gebruikt. Zo zijn ze een multifunctioneel meubelstuk dat in elke kamer past.

Aanbevolen artikelen