Weinig daglicht op kantoor? Overweeg lichtkoepels

Op kantoor wil je niet te vaak in het donker zitten. Als werkgever wil je niet dat je de hele dag het licht moet laten branden. Ook wil je niet dat je werknemers continu in het donker zitten, omdat dit er waarschijnlijk voor zorgt dat ze hun werk minder goed kunnen doen. Heb je te maken met te weinig daglicht op kantoor? Kijk dan eens of het plaatsen van lichtkoepels een goede keuze is voor jou. Wil je zelf aan de slag met het monteren van een lichtkoepel? Kijk dan ook eens naar afstandhouders

De voordelen van goede verlichting

Het hebben van goede verlichting op kantoor is belangrijk om een aantal redenen. 

Lichtkoepels kunnen helpen om dit probleem op te lossen. Ten eerste kunnen werknemers die te maken hebben met slechte verlichting minder makkelijk lezen dan werknemers die te maken hebben met goede verlichting. Werknemers die in staat zijn om makkelijker te lezen, zullen ook efficiënter kunnen werken. Slechte verlichting kan hiernaast zorgen voor vermoeidheid. Om deze reden kun je ook stellen dat goede verlichting energiebesparend werkt voor jou en je collega’s. 

Het besparen van energie

Goede verlichting bespaart ook energie als we kijken naar de energierekening. 

Een lichtplanontwerper kan samen met jou zorgen voor het bepalen van de beste plekken als het gaat om het plaatsen van verlichting. Doordat de verlichting op de meest efficiënte plekken zal worden geplaatst, kun je samen gaan kijken hoe je een hoop op je energierekening kunt besparen. 

De houding van je collega’s of medewerkers zal ook in positieve zin gaan veranderen op het moment dat je zorgt voor goede verlichting. Medewerkers die niet goed kunnen lezen door de donkere omgeving zullen voorovergebogen gaan zitten om zo geen beter te kunnen lezen. Dit betekent dat ze qua lichaamshouding niet helemaal ergonomisch zullen zitten. Ook zullen medewerkers geïrriteerd raken wanneer zij hinder ondervinden van de donkere werksfeer. Deze irritatie zal de werksfeer alleen maar verslechteren.

Aanbevolen artikelen