Zo onderscheid je je met een eigen woonstijl

Bij het inrichten van een woonkamer of andere ruimte in je woning wil je natuurlijk graag origineel zijn. Nu hangt het natuurlijk ook wel van je budget af wat er mogelijk is. Niet iedereen kan zich design meubelen veroorloven omdat het prijskaartje simpelweg te hoog is. In dat geval kun je toch nog proberen om er iets unieks van te maken, bijvoorbeeld door op een creatieve manier gebruik te maken van accessoires of te spelen met kleuren.

Design, wat wil dat zeggen?

Kies je toch voor design, dan kom je merken tegen zoals Eleonora, Room108 of Cobra. Deze merken hebben slechts een beperkte collectie, maar het zijn stuk voor stuk meubelen waarmee je een stijlvol interieur kunt inrichten. Of je nu van klassiek of modern houdt, met design meubelen laat je duidelijk zien dat jij een eigen smaak hebt. En de kans is een stuk kleiner dat jouw interieur er hetzelfde uitziet als dat van de overburen of van vrienden die hun meubelen in een bekende meubelketen kopen. Wil je iets unieks, dan kies je voor een exclusief ontwerp.

Meubelen van topkwaliteit

Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan design meubelen. Daar staat tegenover dat het wel gaat om meubelen die gemaakt worden van de beste materialen. Vaak gaat het om handgemaakt meubilair. Daardoor koop je kwaliteit met een jarenlange levensduur. Een bank van een paar honderd euro gaat geen tien jaar mee, uitzonderingen daargelaten. Een mooie design bank, met een hoger prijskaartje, is van dusdanige kwaliteit dat je die na jaren plezier gewoon opnieuw kunt laten stofferen, want de basis kan nog wel een ronde mee. Als je dan uitrekent wat de bank je per jaar kost, dan kom je vaak een stuk lager uit dan wanneer je goedkope meubelen koopt. Hiermee maak je dus ook een duurzame keuze en dat is in deze tijd natuurlijk een belangrijk punt. Het is de bedoeling dat we langer met onze spullen doen en niet zomaar iets wegdoen.

Advies over je interieur

Een mooi interieur uitzoeken kan een hele klus zijn. Je koopt meubelen voor een langere periode. Zeker als je gaat voor een interieur uit de wat hogere prijsklasse. Dan wil je niet een maand na aankoop al spijt hebben. Of een bankstel of eethoek kiezen waar je na een jaar toch echt op uitgekeken bent. Je kunt bij veel zaken gratis interieuradvies krijgen. Vaak gaat het dan om bedrijven die hun klanten op afspraak ontvangen. Geen drukke winkel op zaterdagmiddag, geen ongeduldig rond drentelende andere klanten die vinden dat het wel heel lang duurt voordat ze worden geholpen. Maar een adviseur die alle tijd voor je neemt en je in alle rust een mooi interieur voor je woonkamer laat samenstellen. Je kunt je natuurlijk vooraf alvast wat oriënteren. De meeste winkels hebben een website waar hun assortiment op staat. Als je ongeveer weet wat je zoekt dan maakt dat het kiezen vaak wel een flink stuk makkelijker.

Aanbevolen artikelen