De 3 meest gemaakte fouten bij een beveiligingscamera installeren

Je ziet de advertenties dagelijks op het internet en televisie: beveiligingscamera’s voor in en om huis, je winkel en bedrijfspand. Van particulier tot commercieel gebruik; een beveiligingscamera systeem is toegankelijker dan ooit. Helaas zijn in iedere groeiende markt ook veel cowboys en piraten die helaas nog weleens wat steekjes laten vallen bij het kiezen van de juiste beveiligingscamera en tijdens het installeren van het beveiligingscamera systeem. Om je te behouden van de meest gemaakte fouten, hebben wij de 3meest gemaakte fouten voor je onder elkaar gezet:

1. Niet goed ingesteld

Denk je met een beveiligingscamera de buitengebieden van het pand goed beveiligd te hebben, blijkt de camera niet goed ingesteld en slechts een gedeelte van het gebied of zelfs een compleet verkeerd gebied in het beeld te hebben. Controleer daarom altijd bij installatie direct de videobeelden om te zien of de beveiligingscamera goed staat ingesteld. 

2. Geen verbinding

Zeker met de opkomst van IP-camera’s is het tegenwoordig heel gebruikelijk dat de beveiligingscamera met het internet verbonden is. Daardoor kun jij altijd vanaf je smartphone en laptop bij de videobeelden – als de camera verbinding heeft natuurlijk. Zorg daarom voor een camera met een vaste internetkabel of controleer of er een zeer goede WiFi verbinding is bij een draadloze camera

3. Resolutie en helderheid

Hoe verder weg de camera staat, hoe hoger de resolutie moet zijn om scherpe beelden te kunnen zien. Niets zo vervelend als videobeelden waar je geen kenteken of gezicht op kunt herkennen. Beoordeel dus goed of een camera dichtbij komt te staan – dan is FullHD bijvoorbeeld voldoende – of verder weg staat en een groter gebied moet dekken – dan is 4K resolutie perfect.

Ook de helderheid van de beveiligingscamera kun je in de meeste gevallen zelf instellen. Controleer de helderheid zowel bij daglicht als in de nachtmodus. Als er ‘s nachts een grote lamp automatisch aangaat bij beweging, moet je de camera ook instellen wanneer de lamp brandt. Anders zal je helaas op de videobeelden alleen maar een groot wit vlak in plaats van wat er daadwerkelijk gebeurt. 

Aanbevolen artikelen