Welke verschillende soorten ledstrip profielen zijn er?

ledstrip verlichting

Ben jij benieuwd welke soorten Led profielen op LEDStripXL.nl allemaal beschikbaar zijn? Het toevoegen van LED strips in en rondom jouw woning is een geweldige manier om meer sfeer toe te voegen aan jouw huis. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om deze te bevestigen. Een van deze mogelijkheden is door gebruik te maken van ledstrip profielen. Wij leggen je graag meer uit over wat dit precies is.

Over ledstrip profielen

Ledstrip profielen zorgen ervoor dat jij led strips op een strakke manier kan installeren in en rondom jouw huis. Het is eigenlijk een rechte buis die je op de gewenste plek kan bevestigen. Vervolgens wordt de ledstrip vastgezet. Het doel van deze profielen is dat de led strips niet direct zichtbaar zijn. Wanneer je de verlichting van een led strip direct in het zicht hebt zitten, zie je vaak alle individuele verlichtingen. Dit ziet er onrustig uit. Met behulp van een ledstrip profiel wordt het licht vlak verdeeld over de gehele strip. De profielen zijn vaak gemaakt van aluminium en zijn wit van kleur. Echter zijn er steeds meer verschillende kleuren terug te vinden. Zo garandeer je dat de profielen netjes in de ruimte blenden. 

De voordelen van het gebruiken van een led profiel

Er zijn verschillende redenen waarom wij aanraden om gebruik te maken van een led profiel wanneer je led strips wilt aanbrengen in of rondom het huis. Allereerst zorgen de profielen ervoor dat het licht mooi verspreid wordt over de ruimte. Doordat de individuele leds in de strip niet meer zichtbaar zijn, oogt de verlichting een stuk luxueuzer. Een ander voordeel is dat de led profielen zowel binnen- als buitenshuis gebruikt kunnen worden. Ze zijn waterbestendig en kunnen dus tegen weer en wind. Een ander voordeel is dat ze een moderne uitstraling hebben die in ieder huis past. In het assortiment van LED Strip XL vind je de profielen in veel verschillende afmetingen. Ook bestaan er specifieke profielen voor in hoeken.

De verschillende soorten profielen

Wanneer je naar de webshop van LEDStripXL.nl gaat, zal je gelijk zien dat er verschillende soorten led profielen beschikbaar zijn. Hoe weet je dat je het juiste profiel kiest? We leggen de verschillen tussen de profielen graag voor jou uit. Een eerste optie is het inbouwprofiel. Dit is een profiel dat geschikt is voor wanneer je de led verlichting wilt laten infrezen. In dit geval zorg je dus dat er in het plafond, muur of kast een opening wordt gemaakt waar de profiel in bevestigd kan worden. Zo steekt hij niet uit. Is dit niet een mogelijkheid? Dan maak je gebruik van een opbouwprofiel. Deze kan je overal bevestigen, op het plafond, op de muur, onder een keukenkastje en noem maar op. Heb je te maken met een hoek? Dan zijn er hoekprofielen met een 45 graden hoek beschikbaar.