3 tips hoe je duurzame keuzes kunt maken

In het dagelijks leven is het erg belangrijk om duurzame keuzes te maken, zowel als particulier als ondernemer. Door dit soort keuzes te maken, kun je het milieu een handje helpen. Als je niet goed weet hoe je dit soort milieubewuste keuzes kunt maken, staan hieronder een aantal tips voor je opgesomd die je hier eventueel bij kunnen helpen of inspiratie kunnen geven.

Tip 1: Zonnepanelen op het dak

Het nemen van zonnepanelen op het dak levert een aantal voordelen op. Zo is het natuurlijk een duurzame keuze die je maakt die het milieu veel kan helpen. Je wekt immers je eigen energie op en dat betekent dat je minder energie hoeft af te nemen van een leverancier. Zo kun je zonnepanelen op het dak van jouw huis laten leggen, maar als ondernemer kan het ook erg interessant zijn om zonnepanelen te nemen. De voordelen van zakelijke zonnepanelen zijn noemenswaardig: zo kun je als bedrijf zijnde laten zien dat je duurzame keuzes maakt, maar kun je ook recht krijgen op subsidies. Denk bijvoorbeeld aan de sde subsidie voor zonnepanelen. Hoe dit zit en of jij daar als ondernemer recht op hebt, kun je bekijken op zonnegilde.nl.

Tip 2: Recycle zo veel mogelijk

Daarnaast is het belangrijk om zo veel mogelijk te recyclen. Recyclen is namelijk ook erg goed voor het milieu. Door te recyclen, kun je namelijk voorkomen dat er nieuwe producten moeten worden gemaakt – wat natuurlijk schadelijk is voor het milieu. Je kunt op verschillende manieren recyclen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je producten hergebruikt, ga composteren en zorg ervoor dat je het afval zo veel mogelijk scheidt. Dit kan zowel in je dagelijks leven als op de werkvloer.

Tip 3: Groen

Een andere manier om duurzaam bezig te zijn, is om jouw tuin om te toveren tot een groene plek. Een groene tuin biedt namelijk veel verschillende voordelen. Zo is het goed voor het behouden van de biodiversiteit, met andere woorden het behouden van de planten en dieren. Planten bieden namelijk een voed- en broedplek voor dieren, en dieren zoals insecten kunnen bijvoorbeeld weer planten bestuiven. Daarnaast zijn planten ook goed voor het milieu: planten kunnen overtollig regenwater opvangen en zorgen ook voor verkoeling in de tuin. Wat betreft planten kun je denken aan bomen, struiken, eenjarigen maar natuurlijk kun je ook denken aan een gazon. Dit geldt niet alleen voor een tuin achter het huis, maar bijvoorbeeld ook voor een bedrijfstuin.

Aanbevolen artikelen