De beste tips om je relatie goed te houden

Een relatie is en blijft hard werken. Als na een bepaalde tijd de eerste verliefdheid over is dan moeten beide partners hun best doen om de relatie leuk en spannend te houden. Zeker als er kinderen komen die veel tijd in beslag nemen schiet tijd voor elkaar maken er nog wel eens bij in. Soms voelen ouders zich schuldig als ze zonder kinderen een weekendje weg gaan. Maar dit moet in feite geen enkel probleem zijn. Het is heel goed om je kinderen al jong te leren af en toe een nachtje te logeren bij opa en oma, een tante of bij een vriendje. Zo voorkom je enorme drama’s als er ineens een noodgedwongen logeerpartij moet worden gepland vanwege een calamiteit.

Verras je partner met een romantisch weekend

Samen een weekendje weg wordt nog leuker als je je partner ermee verrast. Boek een weekend in De Wilmersberg waar jullie even helemaal kunnen ontspannen. Niet alleen even weg van gezin en werk en de dagelijkse sleur, maar ook alle tijd voor elkaar. Maak weer eens een lange wandeling zoals jullie dat deden toen jullie nog verkering hadden. Weer eens goed met elkaar kunnen praten zonder dat de kinderen om aandacht vragen of zonder dat één van de twee ondertussen op zijn telefoon zit kan heel verhelderend zijn. Het is heel goed om dit soort momenten regelmatig samen te plannen. Het hoeft echt niet elke maand, maar 1 of 2 keer per jaar is heel heilzaam voor je relatie.

Bespreek problemen voordat ze escaleren

Veel stellen hebben de neiging om een probleem te lang voor zichzelf te houden. Denk bijvoorbeeld aan financiële zorgen. Als er financiële problemen zijn dan is het belangrijk om die zo snel mogelijk op tafel te leggen. Vaak regelt één van beide partners de financiën in een relatie. Als de ander denkt dat het allemaal prima gaat en dat die ene extra uitgave er nog wel bij kan dan kan dat de ander enorme buikpijn bezorgen. Het is belangrijk dat jullie allebei weten hoe het er financieel voor staat. Als er bezuinigd moet worden dan geldt dat voor allebei en niet alleen voor degene die de bankrekening bijhoudt en de rode cijfers ziet oplopen.

Geef een relatie niet te snel op

Natuurlijk kan een romantische overnachting met jacuzzi niet alle huwelijksproblemen oplossen. Soms kan het helpen om een relatietherapeut te raadplegen. Na een aantal sessies wordt vaak al duidelijk of jullie relatie gewoon in een dipje zit of dat er meer aan de hand is. Vandaag de dag is scheiden geen schande meer. Als jullie het over alles eens zijn, dan kan een huwelijk in 6 weken worden ontbonden. Maar je moet je wel afvragen of een echtscheiding echt de enige oplossing is. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn is het de moeite waard om te proberen er toch samen uit te komen.

Aanbevolen artikelen