Denk aan het onderhouden van uw zonwering en rolluiken

Als je eenmaal hebt geïnvesteerd in mooie zonwering, wil je de kwaliteit ervan zo goed mogelijk in tact houden. Of je nu een zonnescherm of rolluiken hebt. Hoe langer je de zonwering mooi kunt houden, hoe beter.

Wat bij het behouden van kwaliteit belangrijk is, is onderhoud. Als je je zonwering of rolluiken eens in de zoveel tijd wat extra aandacht geeft kan het zomaar zijn dat ze veel langer meegaan. Bij inhuisplaza.nl kun je terecht voor mooie zonwering, rolluiken en advies. Maar hoe onderhoud je precies je zonwering en rolluiken? Dat lees je in dit artikel.

Rolluiken onderhouden

Bij het verzorgen van je rolluiken komen verschillende dingen kijken. Gebruik voor het schoonmaken zelf warm water en een zachte spons of borstel. Weet dat de rolluiken vaak voorzien zijn van een coating. Om die coating niet te beschadigen moet je niet te hardhandig te werk gaan. Het gebruik van een zachte spons of borstel is daarvoor essentieel.

Met warm water kom je vaak al een heel eind. Mocht je toch een schoonmaakmiddel nodig hebben, kies dan voor een natuurlijke variant. Een groene zeep maakt dat de coating niet beschadigt. Als je gaat schoonmaken met bijtende middelen kan je rolluik daar alleen maar op achteruit gaan.

Voor een extra goede onderhoudsbeurt neem je ook de geleiders mee. Die kun je met een smeermiddel insmeren zodat ze weer soepel lopen. De eventuele rubbers en andere bewegende onderdelen kun je ook meenemen. Na het smeren merk je al meteen resultaat: de rolluiken zijn op een eenvoudige manier te bedienen.

EG Photography

Zonwering onderhouden

Het onderhoud van zonwering is met dat van rolluiken te vergelijken. Begin altijd met warm water en een zachte spons of borstel. Heb je meer kracht nodig? Kies dan een natuurlijk schoonmaakmiddel boven een agressieve variant.

Wat je daarnaast eens in de zoveel tijd kunt doen voor je zonwering is het laten impregneren. Hierbij voorzie je de stof van een coating die water en vuilafstotend is. De zonwering bescherm je hiermee tegen onder meer algaanslag, water, schimmels, vuil, vlekken van het weer en dierenpoep. De kleur van de stof blijft er bovendien beter door gewaarborgd.

Ten derde kan het ook bij een zonnescherm geen kwaad om bewegende onderdelen naar verloop van tijd eens te smeren. De geleiders en mechanische delen zullen er soepeler van bewegen naarmate ze gesmeerd worden. Dit doet tevens veel goeds voor de levensduur van de zonwering.

Aanbevolen artikelen