Dit zijn de nieuwste woontrends van 2023

Dit jaar zullen er vier belangrijke trends zijn voor woninginrichting. Sommige trends zijn al bekend, maar er zijn ook nieuwe trends waar we nog niet zoveel van weten. Wat opvalt, is dat de muren en plafonds meer kleur zullen krijgen. Laat je inspireren door deze vier trends voor het interieur in 2023!

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is al heel lang populair en blijft ook volgend jaar in de mode. Een Scandinavisch interieur is luchtig en tijdloos. Je kunt veel voorbeeld meubels bekijken op Woonloods.com. Het straalt rust en harmonie uit. De meubels zijn comfortabel en hebben een eenvoudige vorm, gemaakt van beuken- of essenhout en zachte stoffen. Je herkent deze stijl aan de balans in de basis en het gebruik van kleur. Zachte en frisse kleuren worden veel gebruikt, omdat er in het Noorden veel behoefte is aan licht vanwege de donkere winters.

Mediterraanse stijl

De maritieme stijl in huis spreekt veel mensen aan. Het heeft kleuren zoals blauw, turkoois en wit, en gebruikt ook oude houten elementen die een verhaal vertellen. We willen graag rust en frisse lucht, en dat bereiken we door de kleur blauw te gebruiken en levendige planten neer te zetten. Aan de muren hangen panelen met mosselen of andere schelpen erop.

Beige tinten

Deze trend kun je op een aantal plekken gebruiken. Een plek die veel mensen kiezen, is de muur. Verf een hele muur of een gedeelte ervan in je woonkamer in een prachtige beige kleur. Je kunt dit combineren met lichte stoelen waar donkere accenten in zitten. Bijvoorbeeld eetkamerstoelen gemaakt van zachte bouclé of zelfs teddy stof met een zwart of matzwart frame. Het frame kan van staal zijn, maar tegenwoordig is een zwarte, houten frame ook populair. Met deze keuze doe je mee aan andere trends waar we later over zullen praten.

Teddy stof

Wist jij dat teddy stof nog zachter is dan bouclé? In tegenstelling tot bouclé stof, hebben teddy eetkamerstoelen of banken meestal maar 1 of 2 hoofdkleuren. Vaak zie je wit of zwart als de belangrijkste kleuren. Wit past perfect bij beige tinten. Zwart past ook wel bij beige, maar het past minder goed bij lichte kleuren. Je kunt een zwarte teddy eetkamerstoel gebruiken als een accent in de woonkamer. Welke trends ga jij opvolgen?

Aanbevolen artikelen