DIY-tips voor thuisrenovatie – een stapsgewijze handleiding voor woningrenovaties

Als het gaat om renovaties van vastgoedbeleggingen, is de vraag die mij altijd wordt gesteld: “hoeveel werk moet ik doen”? Het antwoord op deze vraag zal drastisch veranderen, afhankelijk van elke persoon en hun huidige situatie. Ben jij het soort persoon dat dol is op doe-het-zelf-renovaties in huis? Ben je dol op het onderzoeken van goedkope renovatie-ideeën? Of word je misselijk van de gedachte aan een doe-het-zelf-huisverbouwing van een maand? Alleen jij kunt deze vragen beantwoorden, maar geloof me, er zijn enorme voordelen aan kleine renovaties, laat staan ​​een volledige maand werk aan een eigendom.

Dus laten we aannemen dat je 2-5 weken hebt om je doe-het-zelf-renovaties te voltooien, wat is een realistisch doel om te proberen en te bereiken? Tot op zekere hoogte zal dit afhangen van uw budget, maar u zou verbaasd zijn hoeveel u kunt doen als u een aantal goede goedkope renovatie-ideeën vindt. Mijn doe-het-zelf-renovatiebudget is hetzelfde voor elk project dat ik doe – ik noem het graag het “Besteed zo min mogelijk” budget! Hieronder vindt u een lijst met de meest voor de hand liggende en belangrijke dingen waar u op moet letten bij een goedkope doe-het-zelfrenovatie.

Binnenschilderwerk

Een frisse verflaag is de gemakkelijkste manier om een ​​huis weer als nieuw te laten voelen. Het mooie van schilderen is dat iedereen het kan en het is zo’n dankbaar werk. Ik hou ervan om te zien hoe het huis langzaam wordt getransformeerd als elke nieuwe muur wordt geverfd en het beste van alles is dat als je het zelf doet, het niet te duur mag zijn.

RENOVATIETIP: Als je het huis beige gaat schilderen, doe dan niet eens de moeite! Vastgoedbeleggers maken altijd de fout of kiezen voor effen en saaie kleuren. Schilder het huis alsof je erin gaat wonen. Als je je echt avontuurlijk voelt, zou je zelfs een feature wall kunnen toevoegen.

Vloeren

Het vervangen van de bestaande vloer is een andere manier om uw woning als nieuw te laten aanvoelen. U kunt het tapijt vervangen of in sommige huizen kunt u de vloerplanken die onder het tapijt liggen polijsten.

RENOVATIETIP: Dit is een onderdeel van het doe-het-zelf-renovatieproces dat ik zou aanraden om iemand voor je in te huren (vloerpolijsten en tapijten). De professionals doen zo’n snel, goed en goedkoop werk dat het moeilijk is om te argumenteren om het zelf te doen. Om wat geld te besparen, kunt u het oude tapijt en de overgebleven nietjes eruit trekken voordat de professional komt.

Badkamer & Keuken

Deze twee kamers zijn erg belangrijk als het gaat om de renovatie van uw vastgoedbelegging. Als je wat geld in je budget hebt, dan zijn de Badkamer & Keuken een redelijk goede plek om het uit te geven. Hoeveel werk je hier doet, is aan het individu, maar ik zou aanraden om beide gebieden schoon, modern en bruikbaar te maken.

RENOVATIETIP: In plaats van opnieuw te betegelen, kunt u Tile Paint gebruiken voor een geweldig effect. Ik heb ‘White Knight’-tegelverf gebruikt over verouderde tegels uit de jaren 80 en de resultaten zijn uitstekend.

Uitrusting

Het vervangen van oude verlichtingsarmaturen, deurklinken en kastbeslag is een geweldig doe-het-zelf-renovatie-idee. Het is een zeer gemakkelijke en goedkope manier om een ​​meer ‘moderne’ uitstraling te creëren in uw vastgoedbelegging.

RENOVATIETIP: Kijk naar de dure designermerken en vind dan kwalitatief goede imitaties die een kwart van de prijs kosten.

Tuin

Een hele dag in de tuin en je kunt een groot verschil maken in de algehele uitstraling van een huis. Trek wat onkruid weg, snoei wat takken, maai de gazons, veeg de oprit en plotseling ziet uw eigendom er behoorlijk goed uit. Je zou kunnen zeggen: “Sinds wanneer wordt het vegen van de oprit beschouwd als doe-het-zelf-renovatie”? Nou, het kan me niet schelen hoe je het ‘noemt’ – tuinieren, doe-het-zelf, renovaties, schoonmaken – het feit is dat een dag of twee werk in je tuin je huis zeker aantrekkelijker zal maken voor potentiële huurders en banktaxateurs.

RENOVATIETIP: Dit is een geweldig onderdeel van de doe-het-zelfrenovatie om wat hulp van familie en vrienden mee te krijgen. Iedereen heeft wel eens aan tuinieren gedaan en je kunt er zelfs een bbq-evenement van maken. Dit maakt het leuker en gemakkelijker omdat het hele gezin kan komen. En een laatste tip is het gebruikt van kunstgras voor je tuin. Zeker op plekken waar gewoon gras niet groeit.

Buitenschilderwerk

Dit is misschien niet uw eerste prioriteit, maar het zal de eerste indruk die mensen van uw huis hebben drastisch verbeteren. Als uw eigendom een ​​weerbord is, is een paar verflagen een geweldig idee of als het een bakstenen huis is, kan het maken van uw eigendom een ​​enorm verschil maken. Render kan een oud en lelijk bakstenen huis in een paar dagen omtoveren tot een moderne en prachtige plek.

Tover je garage om tot gamekamer

Ideaal voor de kids. Je kan je garage ombouwen tot gamekamer om hier de leukste ruimte van het huis te maken. Je kinderen kunnen dan rustig spelletjes spelen zonder dat jij last hebt van het geluid.

Tips over het plaatsen van je bank in het midden van de huiskamer

Aanbevolen artikelen