Kitten in huis? Dit zijn een aantal belangrijke spullen

Heb jij een kitten geadopteerd uit een asiel of van een fokker? Dan is het natuurlijk van belang om de nodige spullen in huis te halen. Om kittens te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling, hebben zij namelijk goede verzorging nodig. In dit artikel zetten wij daarom een aantal belangrijke spullen op een rij die handig zijn om aan te schaffen voordat jouw nieuwe vriendje bij jou komt wonen. Ben je benieuwd? Lees dan verder!

Speciale voer en melk voor kittens

Voor kittens bestaat speciaal kattenvoer. In dit eten zitten alle voedingsstoffen die jouw viervoeter nodig heeft tijdens het opgroeien. Bij het asiel of de fokker kun je navragen aan welk voer de kitten gewend is, zodat je na de verhuizing eerst met dit voer kunt beginnen. Zo hoeft jouw kitten niet aan te veel veranderingen tegelijkertijd te wennen. Wanneer je daarna wilt beginnen met een ander soort voer, is het belangrijk om dit geleidelijk aan te pakken. Naast het voer, is het ook aan te raden om kattenmelk voor kittens aan te schaffen. Dit is een goede toevoeging aan het dieet, omdat het makkelijk verteerbaar is, maar toch rijk is aan calorieën. Ook bevordert het de hydratatie en bevat het belangrijke voedingsstoffen. 

Het aanschaffen en plaatsen van de kattenbak

Er bestaan verschillende soorten kattenbakken, waardoor het soms een kwestie van proberen is wat de voorkeur van jouw kitten is. Soms vinden katten een open kattenbak namelijk prettig, maar een dichte kattenbak kan ook juist fijn zijn omdat het een beetje bescherming kan bieden. Een bijkomend voordeel van kattenbakken met een luikje, is natuurlijk dat het de geurtjes beter binnenhoudt. Wanneer je een kattenbak hebt aangeschaft, is het belangrijk om deze op een afgelegen plek in huis te plaatsen. Zo geef je jouw kitten wat privacy. Bovendien is het belangrijk om de kattenbak niet naast het drink- en eetbakje neer te zetten. De kans is anders groot dat jouw kitten de kattenbak niet gaat gebruiken. 

Kattenluikjes voor buitenkatten

Na de verhuizing, is het belangrijk om jouw kitten vier tot acht weken binnen te laten. Zo kan het gewend raken aan zijn nieuwe thuis en alles wat daarbij komt kijken. Ook leert jouw kitten op deze manier dat dit zijn huis is. Wanneer je jouw kat naar buiten wilt laten, is het handig om een kattenluikje te installeren in de deur. Om te voorkomen dat andere katten ook via dit kattenluikje jouw huis kunnen binnenlopen, kun je een kattenluik aanschaffen dat reageert op de chip van jouw kitten. Bij het naar buiten gaan, is het wederom verstandig om rustig op te bouwen. Als jouw kat voor het de eerste paar keer naar buiten gaat, kun je hem na een tijdje terug lokken met snoepjes. Op deze manier zal jouw kitten het huis niet snel kwijtraken en kan het wennen aan het buitenzijn. 

Naast deze spullen, zijn er natuurlijk ook nog andere items die belangrijk zijn om aan te schaffen wanneer je een kitten adopteert. Doe daarom altijd goed onderzoek. Gelukkig zijn de meeste producten voor kittens eenvoudig online te bestellen, bijvoorbeeld via de website van Pets Place

Aanbevolen artikelen