Maak je huis klaar voor de herfst

Het is bijna zo ver… de herfst zit eraan te komen. Kan jij ook niet wachten op de heerlijke, gezellige dagen binnen onder een dekentje op de bank? Dit is het perfecte moment om eens te kijken naar je inrichting, je wil namelijk dat je tijdens deze herfstdagen in een warm interieur zit, toch? Er zijn daarom een aantal dingen die niet mogen ontbreken in huis en in deze blog lees je precies welke items dat zijn. Laten we beginnen!

#1. Praktisch

Voordat we het over de decoratieve items gaan hebben is het erg van belang dat allereerst de basis goed zit. Denk hierbij aan het controleren van je verwarming bijvoorbeeld. Laat je verwarmingssysteem nakijken, zorg ervoor dat de ramen en deuren tochtstrippen bevatten en zorg voor een voorraad aan brandhout voor een eventuele haard. Hierdoor zorg je ervoor dat deze belangrijke dingen geregeld zijn voordat de koudere dagen er zijn.

#2. Sfeer in huis

Een gezellige uitstraling is tijdens de herfst heel belangrijk. Doordat je veel in huis bent en het in de avond snel donker wordt is het gezellig om mooie verlichting toe te voegen in huis, zoals sfeerlampjes en kaarsen bijvoorbeeld. Wil jij echt uitpakken en een blikvanger in huis creëren? Neem dan een 3 zijdige elektrische haard! Dit is een sfeermaker in huis en is speciaal ontworpen, zodat je de haard vanuit drie hoeken kunt zien. Hierdoor hoef je niet na te denken over een logische plek voor de plaatsing en kun je overal in de ruimte genieten van de haard.

#3. Keuken

De keuken is toch wel het hart van het huis. Hier wordt lekker gekookt, gezellig gekletst en ontstaan de mooiste gesprekken. Voeg daarom de herfst ook helemaal toe in deze ruimte. Zorg voor een aantal lekkere recepten die in het teken staan van dit seizoen, zoals pompoensoep of een stoofschotels en bak een lekkere appeltaart. Haal ook een mooi tafelkleed in een kleur, zoals rood, oranje of bruin. Op die manier is jouw keuken ook helemaal klaar voor dit heerlijke seizoen.

#4. Accessoires

De finishing touch doet vaak veel met de ruimte. Het zit ‘m toch vaak in de kleine dingen, zoals geurkaarsen met herfstachtige aroma’s. Denk aan kaneel, vanille of appel. Maar ook kun je bijvoorbeeld een herfsttafel maken met decoraties erop, zoals takken, bladeren en andere items. Extra leuk: ga met de kids naar het bos en haal een aantal dennenappels, kastanjes en eikels mee. Hierdoor krijgen de kinderen ook het besef dat de herfst gaat beginnen!

Je kunt de herfst dus op meerdere manieren in huis laten terugkomen. Ben jij nou benieuwd geworden naar vrijstaande elektrische haarden? Kijk dan eens online en zoek een geschikte uit voor jouw huis. Zorg ervoor dat je dit snel regelt, want dan kun je in de herfst lekker genieten van de gezellige avonden binnen. Heel veel succes!

Aanbevolen artikelen