Men cave – voor echte mannen

Je hebt misschien de term “Man Cave” gehoord of gelezen en vroeg je je af waar mensen het over hadden. De eerste keer dat ik de term hoorde, moest ik meteen denken aan de openingsscène in Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey waar alle aapmannen onderling aan het vechten waren en toen leerden ze gereedschap te gebruiken zodat ze beter onderling konden vechten. Hoe grappig en droevig dat beeld ook in mijn hoofd zit, het geeft helemaal niet weer wat een Man Cave werkelijk is.

Kortom, een Man Cave is een speciale kamer waar een man alleen (of met zijn vrienden) kan ontspannen en tot rust kan komen, een ijskoud biertje kan drinken en de wedstrijd zonder onderbrekingen kan bekijken. Het is een beetje zoals Superman’s Fortress of Solitude, maar zonder alle kristallen (en meer sportpraat en bier). Deze kamers gaan echter niet alleen over eenzaamheid – ze geven jongens een plek om rond te hangen en te doen wat mannen doen.

Een ding dat mannen graag doen, is concurreren. Geloof me niet? Ga naar je plaatselijke bar en kijk naar een aantal competitieve dartspellen, of kijk naar een wekelijks pooltoernooi. Jongens houden ervan om te concurreren. Of we het hebben over sportcompetities in het algemeen, videogames, darts, gokkast, schaken, pool, flipperkast of andere tafelspellen hangt echt van de man af. Het spelen van behendigheidsspellen is een bijzonder vermakelijke manier voor een stel jongens om een ​​avond door te brengen. Ik denk dat dit teruggaat naar de tijd dat prehistorische mannen hun jachtvaardigheden als groep moesten verbeteren of honger moesten lijden, maar ik ben zeker geen expert.

De typische Man Cave-esthetiek is meestal iets dat doordrenkt is van sportmemorabilia, bierwaardering en competitie. Sommige vrijgezellen wijden zelfs hun hele huis aan het nastreven van deze esthetiek, hangen spandoeken met hun favoriete sportteam aan de muur, houden drinkgerei en barbenodigdheden met teamlogo bij de hand en een grote, gemakkelijk af te lezen televisie. Hoewel het voor een vrijgezel gemakkelijk is om deze prestatie te volbrengen, kan het voor getrouwde mannen een beetje moeilijker zijn om een ​​kamer van het huis volledig voor zichzelf te claimen (en vooral moeilijk te bereiken als je kinderen hebt). In deze gevallen is het misschien makkelijker om een ​​eenpersoonskamer buiten de dagelijkse woonruimte in huis te claimen. Een garage, kelder, veranda, terras, bijgebouw of schuur is misschien wel de perfecte plek voor u om in naam van Man Cave-plezier te claimen. Houd er rekening mee dat je elektriciteit, tv-signaal en een internetverbinding in je mannenhol wilt hebben, dus schop de kinderen nog niet uit de boomhut.

Ik hoop dat dit artikel enig licht werpt op het concept van Man Caves en je wat motivatie geeft om er zelf een te maken. Man Caves kan je leven verrijken en je een eigen plek geven. Nadat je een Man Cave hebt om je eigen te noemen, zul je je afvragen hoe je het ooit zo ver zonder hebt gehaald.

Ik heb zelf hier een gokkast gekocht

Aanbevolen artikelen