Minimalistisch werken: zo richt je je kantoor efficiënt en stijlvol in

Merk je dat het kantoor een metamorfose kan gebruiken? Dan is het een slim idee om een minimalistische stijl uit te zoeken. Je krijgt op deze manier namelijk niet zo snel te maken met afleiding en je kunt lekker gefocust aan het werk blijven. Maar hoe kies je een minimalistische stijl eigenlijk het beste uit? En hoe richt je je kantoor efficiënt en stijlvol in? In dit blog doe je alvast wat inspiratie op voor het inrichten van je eigen kantoor.

Kies voor meubilair in dezelfde stijl voor veel rust en eenheid 

Ga je aan de slag met het uitzoeken van het meubilair voor het kantoor? Dan is het een echte must om voor een consistente stijl te gaan. Maak bijvoorbeeld gebruik van dezelfde kleuren en materialen of investeer in meubilair voor het kantoor uit dezelfde collectie. Je gaat hierdoor de plank niet snel mis slaan en je zorgt vanaf het eerste moment voor erg veel rust en eenheid. Heb je op dit moment al een voorkeur voor bepaalde kleuren en materialen voor het meubilair voor het kantoor? Bijvoorbeeld de kleur en de stijl van de lockers voor in het kantoor? Door dit alvast voor jezelf in kaart te brengen, ga je erg gericht op zoek naar een nieuwe inrichting.

Maak gebruik van rustige en neutrale kleuren 

Het kantoor moet een plek zijn waar je in alle rust kunt werken, maar waar je ook tegelijkertijd een effectieve (online) meeting moet kunnen organiseren. Het gebruik van rustige en neutrale kleuren is daarom altijd een goed idee. Werk bijvoorbeeld met tinten zoals beige, gebroken wit en grijs. Het gebruik van lichte kleuren laat de ruimte ook meteen optisch groter lijken. En dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

Probeer spullen die je niet gebruikt altijd op te bergen 

Misschien denk je er niet meteen over na. Maar in de loop van de tijd kan het zomaar zo zijn dat het kantoor wat rommelig over gaat komen. Probeer om spullen die je tijdelijk niet meer gebruikt netjes op te bergen. Kantoorartikelen krijgen een vaste plek in een aantal mooie dozen, een laptop wordt na werktijd in laptopkasten opgeborgen en belangrijke documenten orden je in een of meerdere mappen. Je raakt hierdoor ook spullen minder snel kwijt. Ga je binnenkort al een keer aan de slag met het transformeren van je eigen kantoor?

Aanbevolen artikelen