Slimme tape-hacks: maak klussen in huis makkelijker dan ooit

Vele klussen in huis kunnen heel gemakkelijk gedaan worden met tape. Vooral dubbelzijdige tape is een van de meest veelzijdige manieren om klusjes in huis gemakkelijk en ook omkeerbaar uit te voeren. Dubbelzijdige tape brengt geen beschadigingen aan. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal hacks waarmee je dubbelzijdige tape kunt gebruiken.   

Schilderijen en foto’s aan de muur

Het is natuurlijk zo gepiept om een gaatje te boren in de muur en een fotolijstje of een schilderij of poster op te hangen met een haakje. Maar als je geen gat wilt boren, geen boormachine hebt of huurt en geen toestemming hebt om überhaupt te boren, dan is dubbelzijdige tape een fantastische oplossing. Het geeft ook de mogelijkheid om te experimenteren en bijvoorbeeld foto’s of schilderijen regelmatig op andere plekken op te hangen zonder nieuwe gaten te hoeven boren.

Tapijten in huis

Zeker als je stenen vloeren hebt, dan is een aantal tapijten in huis fijn om te hebben. Zeker in de winter. Sowieso zorgt een tapijt voor gezelligheid en is het een mooie toevoeging aan het interieurontwerp. Maar zeker de wat kleinere tapijten hebben vaak de neiging om te gaan verschuiven als je eroverheen loopt. Hierbij kan dubbelzijdige tape helpen. Op deze manier blijft het tapijt goed vastzitten zonder dat de vloer beschadigd raakt. Haal dus snel Tesa tape van Tapir

Tijdelijke auto decoraties

Het is altijd leuk om je auto op te fleuren, bijvoorbeeld voor kerstmis of andere speciale gelegenheden. Je kunt dit gemakkelijk doen met dubbelzijdige tape. Denk bijvoorbeeld aan een versiering op de voorkant van de auto. Het is wel belangrijk om te checken of de tape die je gebruikt geschikt is voor auto’s omdat het anders wel beschadigingen kan achterlaten bij het verwijderen. Maar in de meeste gevallen zal dit niet zo zijn.

Tocht bescherming 

Zeker tijdens de koude winterdagen kan een kier bij deuren of ramen koude lucht doorlaten. Dit zorgt voor een koudere woning of voor hogere energiekosten. Met dubbelzijdige tape kun je gemakkelijk een tijdelijke oplossing creëren. Je brengt dubbelzijdige tape en daar plaats je tochtstrips op. Wanneer de seizoenen veranderen kun je de tochtstrips weer verwijderen. 

De manieren waarop tape gebruikt kan worden zijn eindeloos. Het fijne aan op deze manier klusjes doen in huis is dat het geen permanente veranderingen aanbrengt en ook dat het weinig ingewikkelde vaardigheden vraagt. Soms zijn de muren van een woning of kantoor ook te hard om in te boren. In die gevallen is dubbelzijdige tape ook een goede oplossing.  

Aanbevolen artikelen