Tips voor comfortabel wonen

Zoals jullie weten ben ik continue bezig met het veranderen en leuker maken van mijn inrichting. Ik heb een passie voor interieur en deel ook graag mijn tips met jullie. Nu de winter eraan komt vind ik het tijd voor een aantal handige, maar ook comfortabele items in huis. Nieuwsgierig? Lees snel verder.

#1. Leven in huis

Niet alleen in de tuin, maar ook in huis is het fijn om lekker veel groen en bloemen te hebben staan. Dit geeft frisheid en kleur in huis. Wanneer je planten en mooie gekleurde bloemen hebt staan is écht altijd fijn thuiskomen na een lange werkdag. Daarnaast zuiveren sommige planten ook nog eens de lucht, waardoor dit bijdraagt een comfortabele omgeving. Ik zeg: haal je favoriete bloemen in huis en zet deze prominent op tafel in een prachtige vaas.

#2. Privacy

Wanneer we het hebben over comfortabel wonen is privacy een groot onderdeel hiervan. Een tijdje geleden publiceerde we een blog over een mooie schutting die niet alleen prachtig staat, maar ook nog een functioneel is en zorgt voor privacy. Nu vond ik nog een handige oplossing die hetzelfde biedt: comfort en stijl in één, namelijk zonwering van de Zonweringfabriek. Op die manier houd je niet alleen de zon in de zomer tegen, maar ook de felle winterzon. Daarnaast is het fijn dat deze screen niet zorgt dat het donker wordt in huis, maar dat het daglicht nog steeds naar binnen schijnt. Hiermee zorg je zeker voor een comfortabel woongenot.

#3. Spa-ervaring

Heb jij op dit moment even niet de tijd of het geld om lekker naar de sauna te gaan? Dan is het ook ideaal om thuis in jouw eigen badkamer een luxe spa-ervaring te creëren. Dit kan heel gemakkelijk. Haal lekkere zachte handdoeken, geurkaarsen en een olie die je naderhand kunt opdoen. Kies je favoriete maskertje en zet een ontspannen muziekje op. Hiermee zorg je echt even goed voor jezelf, heb je me-time en vermindert het ook nog eens stress. Wanneer ga jij zo’n avondje inplannen voor jezelf?

#4. Opgeruimd huis

Naast fysieke en mentale ontspanning in huis is het ook heel fijn en rustgevend als je huis is opgeruimd. Neem daarom de tijd om alles uit te zoeken, breng items naar de kringloop die je niet meer gebruikt en berg spullen op die je nog wil bewaren. Hierdoor zal je merken dat je leefruimte rust gaat bieden, waardoor je hier fijner kan gaan wonen.

Haal je favoriete bloemen in huis, kies de juiste zonwering, geniet van een spa-ervaring thuis en zorg voor een opgeruimd huis. Met deze tips zorg jij voor een comfortabele leefomgeving. Heel veel succes!

Aanbevolen artikelen