Tips voor een speelse inrichting van je woonkamer

Sommige mensen houden van strak en zakelijk als het gaat om de inrichting van hun woonkamer. Alles moet netjes in het gelid staan. Meubels hebben rechte en strakke vormen en alles is perfect op elkaar afgestemd. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar er zijn ook mensen die houden van gezellig en van een beetje rommelig zonder dat het eruitziet als een allegaartje. Als jij houdt van een woonkamer die een beetje speels is ingericht, een kamer waarvan je ziet dat er geleefd wordt, lees dan zeker verder.

Meubels uitkiezen voor de zithoek

Als je van een gezellige, knusse woonkamer houdt, dan kies je bij voorkeur meubels met een stoffen bekleding. Die zijn er in tal van leuke kleuren die je prima met elkaar kunt combineren. Maak het niet te bont, maar een bank in zachtroze en een bijpassende fauteuil in felrood kan prima. Leg een vrolijk organische vorm vloerkleed op de grond en je zithoek is bijna compleet. Zet er een paar gezellige kleine tafeltjes bij, dat past veel beter dan een rechthoekige salontafel.

De eethoek inrichten

Voor de eethoek kun je een ronde of ovalen eettafel kiezen. Het voordeel daarvan is dat je vaak wat makkelijker een extra stoel aan kunt schuiven als je eters over de vloer hebt. Ook onder de eettafel kun je een mooi rond kleed van Floorpassion leggen. Het voordeel van werken met kleden is dat je die per seizoen gemakkelijk kunt wisselen. In de zomer kies je voor een licht kleed en zodra de herfst invalt verwissel je dat voor een kleed in een mooie donkere kleur. Datzelfde geldt natuurlijk voor de kussens op je bank.

De muren opvrolijken

De muren kun je opvrolijken met tal van wandversieringen. Als je leuke foto’s maakt, van de kinderen of van je huisdieren bijvoorbeeld, dan kun je die laten afdrukken op canvas, plexiglas, hout of glas. Hang ze aan de muur en je hebt unieke wandversiering die nergens te koop is. Dat is nog eens wat anders dan de jongen met de traan die iedereen in de jaren 70 van de vorige eeuw aan de muur had hangen of een replica van een bekend schilderij.

Een vloer die anders is dan anders

Moet er een nieuwe vloer komen, dan kun je kiezen voor een gezapige laminaatvloer in een standaard kleur. Maar als je wat meer lef hebt, dan kies je voor een vloer in twee kleuren waarvan je de planken in een speels patroon legt. Dat vergt wel wat ervaring met het leggen van vloeren. Je kunt deze klus natuurlijk ook uitbesteden als je het te spannend vindt om een vloer in patroon te leggen. Let wel op dat de kleur of kleuren van je vloer bij de meubels passen, en dat je ook de bank of een stoel nog eens kunt vervangen zonder dat de vloer ook moet worden vervangen.

Aanbevolen artikelen