Zo ervaar je een budgetvriendelijke verhuizing

Verhuizen kan soms heel prijzig lijken maar het hoeft niet duur te zijn. Door verstandige keuzes te maken, kun je toch succesvol verhuizen zonder dat het een rib uit je lijf kost. In dit artikel bespreken we een aantal tips om zo goedkoop mogelijk te verhuizen.

Verhuisdagverlof en verhuiskostenvergoeding

Tegenwoordig is het vaak mogelijk om 1 of 2 verlofdagen op te nemen op werk zodat je extra tijd kunt besteden aan de verhuizing en dit niet ten koste gaat van je vakantiedagen. In bijzondere situaties is het zelfs mogelijk om verhuiskostenvergoeding te ontvangen. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer je voor je werk moet verhuizen of wanneer je huurwoning gerenoveerd moet worden.

Gebruik goedkope verhuisdozen

Mensen gebruiken tijdens het verhuizen gemiddeld 50 verhuisdozen. Door verschillende aanbieders van verhuisdozen te vergelijken qua prijs en te kiezen voor een van de goedkopere opties, bespaar je geld en kun je toch efficiënt verhuizen.

Vraag om hulp

Voordat je verhuist, zul je je waarschijnlijk afvragen: “wat kost verhuizen nou eigenlijk?”. Dit hangt ervan af of je bijvoorbeeld verhuizers in wilt huren of niet. Een verhuisbedrijf rekent gemiddeld tussen de 30 en 45 euro per uur.

Als je liever geen geld uitgeeft aan verhuizers, kun je ook hulp vragen aan je vrienden en familie. Ze kunnen je helpen met zowel het inpakken als het vervoeren van de spullen naar de nieuwe woning. Je hoeft dan geen geld uit te geven aan het inhuren van een verhuisbedrijf en kunt je vrienden en familie later bedanken in de vorm van een etentje, cadeautje of een ander bedachtzaam geschenk.

Minimaliseer je spullen

Ga voor de verhuizing door al je spullen heen en gooi dingen weg, doneer ze of geef ze weg als je ze niet meer nodig hebt. Op deze manier hoef je minder in te pakken wat dus ook minder verhuismateriaal en tijd kost.

Verhuis in het laagseizoen

Als je er toch voor kiest om wel een verhuisbedrijf in te huren, kun je geld besparen door in het laagseizoen te verhuizen. Verhuisbedrijven bieden in deze periode namelijk vaak lagere prijzen dan in het hoogseizoen.

Verhuisverzekering afsluiten

Om jezelf te beschermen tegen eventuele toekomstige kosten en om je bezittingen te beschermen, kun je een verhuisverzekering afsluiten. Alhoewel een verzekering natuurlijk geld kost, bespaart het je op de lange termijn meer geld, mocht er iets met je spullen gebeuren zoals verlies, schade of diefstal.

Kortom, om te kunnen verhuizen ontkom je er niet aan en zul je geld uit moeten geven maar het hoeft niet duur te zijn. Maak gebruik van verhuisverlofdagen op werk, koop goedkope verhuisspullen in, vraag je vrienden en familie om hulp, verhuis alleen de spullen mee die je nodig hebt, kies de voordeligste periode om te verhuizen en sluit een verzekering af om jezelf te beschermen tegen onverwachte tegenslagen. Als je met deze punten rekening houdt, kun je goedkoop en verzekerd verhuizen.

Aanbevolen artikelen